75 kW yük elde etmek

Eğer ac akım verirseniz, elektroliz olmaz. Yani çok az olur. Elektroliz dc akımda olur. Mythbuster bunla ilgili bir bölümü var. Biri ac diğeri dc vererek hapishane demirini eritmeye çalışıyor. Tabi ki dc eritiyor.

Eğer ac akım verirseniz, elektroliz olmaz. Yani çok az olur. Elektroliz dc akımda olur. Mythbuster bunla ilgili bir bölümü var. Biri ac diğeri dc vererek hapishane demirini eritmeye çalışıyor. Tabi ki dc eritiyor.

Mythbuster daki senaryoyu bilmiyorum ama, buradaki videoda açıkça görülüyor, 100 küsür amper akım geçerken çok yüksek miktarda elektroliz meydana geliyor. Kabarcıklar da oksijen, hidrojen ve klor gazıdır. Başka oluşacak gaz yok çünkü.

Bizim Türkler için aslında çok uygun olmayan bir test. Adam ağzındaki sigara ile bu testi yaparsa, hidrojen/oksijen karışımını infilak ettirme riski var ...

400v 3 fazli bir yük bankası için yanılmıyorsam genelde savunma sanayisine teiaşa vs satış yapan bir firmadan fiyat aldığımda dalak böbrek sattıracak bir teklif almiştim amacım batarya simüle etmekti biraz daha para verir batarya alirim diye vazgeçtim. Fiyat almadığım ama daha uygun olduğunu duyduğum bir firma daha vardı eğer satın almayı düşünüyorsanız bakıp bulayım firma adını

Lazer kesim ile uzun yollar oluşturacak şekilde plakalar kestirip hava ile soğutularak kendiniz de bir yük bankası yapabilirsiniz. Çok iş diye ondan da vazgeçmiştim

Lazer kesim ile uzun yollar oluşturacak şekilde plakalar kestirip hava ile soğutularak kendiniz de bir yük bankası yapabilirsiniz. Çok iş diye ondan da vazgeçmiştim

Herhalde şöyle bir yapı tarif ediyorsun: Uygun kalınlıkta metal sacı zik zak şeklinde kesip, her köşeye de vidalı terminal bağlanabilir. Sonra da bu zik zaklar seri bağlanıp aralarından vantilatör ile hava akışı sağlanabilir. Evet bu belki de en ucuz çözüm olabilir.

Herhalde şöyle bir yapı tarif ediyorsun: Uygun kalınlıkta metal sacı zik zak şeklinde kesip, her köşeye de vidalı terminal bağlanabilir. Sonra da bu zik zaklar seri bağlanıp aralarından vantilatör ile hava akışı sağlanabilir. Evet bu belki de en ucuz çözüm olabilir.
Evet ama izolatorler de önemli kule tarzı bir yapı yapılıp sisteme sokulan hava butun yuzeylere çarpacak (mesela plakalar aynı olamayacak birbirinin negatifi 2 ceşit plaka olacak hava akarken sürekli yüzeye denk gelecek çünkü eğer aynı 2 plaka peş peşe olursa biri diğerinin gölgesinde kalır diye düşünüyorum) ve şoyle bir sıkıntı da var hava ilerledikçe ısınacak cıkışa yakın plakaları sıcaklığı çok artacak buyuzden debi yuksek olmalı ki hava cok ısınmadan sistemden atılsın yada birden cok fan ile yan yüzey komple fan yapılabilir vs daha düşünülecek çok sey var

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,275
Üyeler
3,287
Son üye
Leon74

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back