Evet trimpotu sola silikon olan tara çevirdiğimde voltaj düşüyor lakin ilk konumuna tekrar getirdiğimde artık 120v değeri yoktu.Trimpotun üzerine silikon sıkmışlar. Belki de süpürücü silikonun üzerine çıkıyor ve temas kesiliyor.
Aynı değerde trimpot kullansam yeterli olurum yoksa devredeki gibi metal olmasımı gerekli .internet üzerinde metal olanları yurtdışında satılşta iç pazarda göremedim.
Teşekkür ederim .Aynı değerde olması yeterli. Hatta çok turlu alırsan voltajı daha hassas ayarlayabilirsin.
Gördüğüm kadarıyla orada trimpotun yanında mavi bir diyot var. Bu diyot diyak gibi görüyorum.
Bu 220 volttan 120 volta kiyici olarak voltajı düşürüyor olabilir. Fikrim bu yönde. Trimpotun yanındaki sogutucuya montajı 3 bacaklı yariiletkenin resmini çekip konuya ekler misiniz? Bu yarı iletkenin ne olduğunu gorelim ona göre hareket edelim. Bu devre kiyici ise 110 voltta tras makinasi v.s. çalıştırır ama elektronik cihazlarda pek tavsiye etmem.
Devre faz kiyici ise ona göre yönelelim. Yok faz kiyici değilse ona göre hareket edelim.
Dediğiniz şekilde trimpotu değiştirdim resimdeki trimpot ile şimdi istediğim voltajı alabiliyorum .TeşekkürlerAynı değerde olması yeterli. Hatta çok turlu alırsan voltajı daha hassas ayarlayabilirsin.
7V sorun çıkarıyor mu?Cihaz tekrar 113v düştü trimpot değiştiriyorum olmuyor tek turlu. Çok turlu trimpot bulamadım bu tarzda .Sorun ne olabilir
Evet lehim sökme tabancasının pompasının emiş gücünü etkiliyor part part .. düşük güçte çalışıyor patlamış lastik gibi7V sorun çıkarıyor mu?
Pompa hap temizliği yapıyor musunuz?Evet lehim sökme tabancasının pompasının emiş gücünü etkiliyor part part .. düşük güçte çalışıyor patlamış lastik gibi
Hap derken anlayamadımPompa hap temizliği yapıyor musunuz?
Bende xytronic 988d lehim istasyonu var . Vakum kısmı bozuk , yeni prop aldım farketmedi. Tembelligimden bir türlü söküp arızasına bakmadım. Hâlâ el pompasıyla lehim sökmeye devam ediyorum . Devre şemasını da bulamadım. O yüzden söküp makinayı dağıtmaya da bir türlü karar veremedim .Hap derken anlayamadım
Hakkı fr 301 için kullanıyorum bu voltaj düşürücüyü Aç 120v uyumlu 140watt. Dönüştürücüden istenilen voltajı alamayınca cihazın çalışma performansı düşüyor .her kullanımdan sonra temizliğini yaparım pompa kısmındaki diyaframı diyor iseniz Oray’ında temizledim zaten yoğun kullanmıyorum.
Diyafram yırtık ise sorun. Motor yanmadı iseBende xytronic 988d lehim istasyonu var . Vakum kısmı bozuk , yeni prop aldım farketmedi. Tembelligimden bir türlü söküp arızasına bakmadım. Hâlâ el pompasıyla lehim sökmeye devam ediyorum . Devre şemasını da bulamadım. O yüzden söküp makinayı dağıtmaya da bir türlü karar veremedim .
XYTRONIC 988D şeması