AC120v sorunu

Talebe

Aktif Üye
Kullanmış olduğum voltaj dönüştürücüden 120v çıkış alamıyorum üzerindeki 100k trimpot ile ufak bir oynama yaptım artık 115v yukarısı yok multimetreden göremiyorum . Daha öncesinden 120v çıkış alıyordum potmu arızalandı anlamadım.☹️
9E11211B-8424-4F3F-80DA-8EA3DCF28B1B.jpeg
4CB0D326-76E7-4330-BD89-847AA9471BBD.jpeg
49723313-2C08-4752-8900-9B0CB6AC2758.jpeg
.
A19D39CB-5F99-4033-9F8F-BA6C555A4AAE.jpeg
A19D39CB-5F99-4033-9F8F-BA6C555A4AAE.jpeg

Trimpotun üzerine silikon sıkmışlar. Belki de süpürücü silikonun üzerine çıkıyor ve temas kesiliyor.

Trimpotun üzerine silikon sıkmışlar. Belki de süpürücü silikonun üzerine çıkıyor ve temas kesiliyor.
Evet trimpotu sola silikon olan tara çevirdiğimde voltaj düşüyor lakin ilk konumuna tekrar getirdiğimde artık 120v değeri yoktu.
Silikon demişken beton gibi olmuş devre elemanlarına zarar vermeden nasıl temizleyebilirim .

Son düzenleme:
Bence en güzeli o trimpotu yenilemek. Onu temizlemek çok uğraştırır ve trimpot da baya hırpalanmış olur.

Aynı değerde trimpot kullansam yeterli olurum yoksa devredeki gibi metal olmasımı gerekli .internet üzerinde metal olanları yurtdışında satılşta iç pazarda göremedim.

Gördüğüm kadarıyla orada trimpotun yanında mavi bir diyot var. Bu diyot diyak gibi görüyorum.

Bu 220 volttan 120 volta kiyici olarak voltajı düşürüyor olabilir. Fikrim bu yönde. Trimpotun yanındaki sogutucuya montajı 3 bacaklı yariiletkenin resmini çekip konuya ekler misiniz? Bu yarı iletkenin ne olduğunu gorelim ona göre hareket edelim. Bu devre kiyici ise 110 voltta tras makinasi v.s. çalıştırır ama elektronik cihazlarda pek tavsiye etmem.

Devre faz kiyici ise ona göre yönelelim. Yok faz kiyici değilse ona göre hareket edelim.

Gördüğüm kadarıyla orada trimpotun yanında mavi bir diyot var. Bu diyot diyak gibi görüyorum.

Bu 220 volttan 120 volta kiyici olarak voltajı düşürüyor olabilir. Fikrim bu yönde. Trimpotun yanındaki sogutucuya montajı 3 bacaklı yariiletkenin resmini çekip konuya ekler misiniz? Bu yarı iletkenin ne olduğunu gorelim ona göre hareket edelim. Bu devre kiyici ise 110 voltta tras makinasi v.s. çalıştırır ama elektronik cihazlarda pek tavsiye etmem.

Devre faz kiyici ise ona göre yönelelim. Yok faz kiyici değilse ona göre hareket edelim.
E091998D-C630-4171-B33F-2BB9EB3FF41F.jpeg
92247B65-39B1-4D05-B077-5040025694D8.jpeg

Resmî büyüterek bakın AT25 power

Cihaz tekrar 113v düştü trimpot değiştiriyorum olmuyor tek turlu. Çok turlu trimpot bulamadım bu tarzda .Sorun ne olabilir

Pompa hap temizliği yapıyor musunuz?
Hap derken anlayamadım
Hakkı fr 301 için kullanıyorum bu voltaj düşürücüyü Aç 120v uyumlu 140watt. Dönüştürücüden istenilen voltajı alamayınca cihazın çalışma performansı düşüyor .her kullanımdan sonra temizliğini yaparım pompa kısmındaki diyaframı diyor iseniz Oray’ında temizledim zaten yoğun kullanmıyorum.

Hap derken anlayamadım
Hakkı fr 301 için kullanıyorum bu voltaj düşürücüyü Aç 120v uyumlu 140watt. Dönüştürücüden istenilen voltajı alamayınca cihazın çalışma performansı düşüyor .her kullanımdan sonra temizliğini yaparım pompa kısmındaki diyaframı diyor iseniz Oray’ında temizledim zaten yoğun kullanmıyorum.
Bende xytronic 988d lehim istasyonu var . Vakum kısmı bozuk , yeni prop aldım farketmedi. Tembelligimden bir türlü söküp arızasına bakmadım. Hâlâ el pompasıyla lehim sökmeye devam ediyorum . Devre şemasını da bulamadım. O yüzden söküp makinayı dağıtmaya da bir türlü karar veremedim .

Bende xytronic 988d lehim istasyonu var . Vakum kısmı bozuk , yeni prop aldım farketmedi. Tembelligimden bir türlü söküp arızasına bakmadım. Hâlâ el pompasıyla lehim sökmeye devam ediyorum . Devre şemasını da bulamadım. O yüzden söküp makinayı dağıtmaya da bir türlü karar veremedim .
Diyafram yırtık ise sorun. Motor yanmadı ise

Senin dosyayı indirmek için tıklayınca telefondan gelen bana ikaz . Bu dosyayı tekrar indirmek istiyor musun . Ne ara bulmuşum benim dahi haberim yok . Yine de teşekkür ediyorum :) Vakum kısmında hiç tepki yok bu arada . Yırtık diyaframa daha sonra bakarız :)

Forum istatistikleri

Konular
7,980
Üyeler
3,187
Son üye
greenman

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back