Bir süredir projenin web tarafına uğraşıyorum. Modeme bağlı celeron işlemcili eski bir pcye linux mint kurdum. 7/24 açık duruyor. OTEC cihazı da bu makinede çalışan flask uygulamasına istekte bulunuyor.
Web sayfası ile uğraşmak istemiyorum ama sanırım uğraşsam daha kolay olacakmış.
Sonunda OTEC cihazının aldığı konum bilgisini bu cihaz üzerinde veritabanına kaydetmeye başladım.
Bir cihaz veritabanına ulaşmaya çalıştığı zaman cihazın IMEI ve CCID numaralarıyla telegram üzerinden admin'e onay mesajı düşüyor. Eğer admin onaylarsa OTEC cihazı veritabanına konum bilgisi kaydedebiliyor.
Aynı şekilde bir kişi telegram kanalına girip /start komutu verince admin'e telegram üzerinden onay mesajı düşüyor. Bu mesaj yoluyla yeni kullanıcı admin tarafından onaylanıyor yada engelleniyor.
Onay alan kullanıcı hem veritabanındaki cihazları hem de cihazların konum /zaman bilgilerini görebiliyor.
Konum zaman bilgileri google maps linki şeklinde erişilebiliyor. Telegram üzerinden linke tıklayınca Google Mapse geçip haritada yer görülebiliyor.
Projede eksik kalan 2 nokta kaldı.
1: Batarya seviyesine göre Gsm modül, GPS'in kapatılmasına ve uyku durumuna geçilmesine karar vermek
2: Sıcaklık nem sensörü verilerini sunucuya upload etme ve SMS ile bunun kontrolünü yapmak.
Bunlar bittikten sonra sırada ise ESP32 çipli OTEC2 cihazı tasarımı var. 1 ay içinde pcbyi tasarlayıp ürettirmeyi hedefliyorum.