FedEx ile daha önce 3-4 kargom geldi. Genel olarak kutu içindeki in bedelinin %25i gibi ücret çıkıyor. 6-7$ tahminim de buna dayanıyor. Gelişmeleri merakla bekliyorum ben de.
Bana iki hafta önce takılmadan geldi. Ama özellikle en ucuz kargoyu seçmiştik, ismini hatırlamıyorum. Ben korkuyorum Türkiye'de antrepo ve gümrük bacakları olan şirketlerden. Gümrüğe sokma eğilimli oluyorlar.
FedEx kargosu gümrüğe girdi. Kargo takip numarası ile attığım mail bir saat önce cevap yazdılar. @taydin abi "Deli Dumrul" yıllık izindeymiş. Benim kargoya 156.69₺ gümrük çıkmış. Ödedim. Allah'ın izniyle Çarşamba - Perşembe elimde olur pcbler.
İşlem adımları önce Rp2040 ve çevre ekipmanları dizerek bu kısmın çalışmasını test etmekle başlayacak. Bu kısımda tasarım sıkıntısı varsa GSM + GPS + simm konnektör vb diğer grup malzeme dizilmeyecek.
İkinci kısım olarak ikinci bir pcbye GSM + gps ve kartın üst yüzündeki malzeme dizilip fırınlanacak.
Üçüncü adım, kartın alt yüzündeki rp2040 ve ekipmanları dizilerek tam kadro ilk pcb ortaya çıkacak. Şarj, GSM, GPS, anfi, ledler bölüm bölüm test edilecek.
GSM IMEI kayıtlı.
Yasal yollarla Empa, Özdisan, M2mmarket gibi sitelerin getirdikleri modüller kayıtlı. Herhangi bir kayıt ücreti ödemiyorsunuz.
Aliexpress yada Çin menşeli modüller ise en fazla 4 ay sonra kapanır.