Açık kaynak, ücretsiz elektrik proje çizim programı

taydin

Timur Aydın
Staff member
Oldukça kapsamlı bir elektrik proje çizim programı. Ama son sürüm 2023'te yayınlanmış.

Örnek proje:

1762364993839.png

Ücretsiz 2D dwg çizim programı aramaktan hal oldum. Artık herkes süreli lisans çakmanın derdine düşmüş. Eskiden draft sight vardı. Çok kullandık , çok da işimizi gördü. Oda modaya uyup ücretli oldu. Deneme sürümleri bile ya zaman ayarlı ya bir şekilde kısıtlamalı.

@Under Ground
Download yapayım programı dedim . Üye olmak şartı varmış . Üye olayım dedim . Zaten üyeymişim :) Demek ki zamanında kullanıp beğenmedim :)

NanoCAD5 indirip kurdum . Eskiden konvansiyonel dwg çizim programlarımdan baya uzak bir kullanım arayüzü vardı . Şimdi resmen autocad replikası gibi olmuş . Komutlar falan arayüz neredeyse tamamen benzer . Çok da özelmişim çizim yapmayı . Kısıtlama da yok . Tavsiye ederim bende herkese .

Her zaman aynıydı, galiba siz bunu başka bir programla karıştırdınız. Zaten hiç güncellemiyorlar (gerek de yok :)) bunu.

Pro sürümünde maalesef ödeme sistemi de Autocad gibi; programı satın almak yerine yıllık kiralıyorsunuz.

ncad.pgp "C:\Program Files (x86)\Nanosoft AS\nanoCAD en 5.0" altında.
Font dosyaları "C:\ProgramData\Nanosoft AS\nanoCAD Int 5.0\SHX" altında.

Her zaman aynıydı, galiba siz bunu başka bir programla karıştırdınız. Zaten hiç güncellemiyorlar (gerek de yok :)) bunu.

Pro sürümünde maalesef ödeme sistemi de Autocad gibi; programı satın almak yerine yıllık kiralıyorsunuz.

ncad.pgp "C:\Program Files (x86)\Nanosoft AS\nanoCAD en 5.0" altında.
Font dosyaları "C:\ProgramData\Nanosoft AS\nanoCAD Int 5.0\SHX" altında.
Draftsight gibi sonradan gözlerini para hırsı büyümezse şimdilik 2D ücretsiz gözüküyor bakalım bir sene boyunca ,

Forum istatistikleri

Konular
8,853
Üyeler
3,557
Son üye
isacskn

Son kaynaklar

Back