Ağaç şerit testere ile ilk metal kesimi

taydin

Timur Aydın
Staff member
Benim yatar testere için, masif ahşap kesimi için özel olarak üretilen ince kesici disklerden almıştım. Bu kesicinin kesim genişliği 2.4 mm, ama bıçağın arkasındaki hizalama aparatının genişliği 2.4 mm den daha fazla idi, o yüzden kesim yapılamıyordu.

Ben de orijinal bıçak arkası aparatının aynısını, @Yasin. kardeşimin gönderdiği 2 mm çelikten yaptım. Böylece devrini düşürdüğüm ağaç şerit testereyi ilk defa bir proje için kullanmış oldum.

IMG_20260213_144308.jpg

IMG_20260213_150429.jpg

IMG_20260213_150820.jpg

Markalama lazeri olsa, üzerindeki yazıları da aktarmak isterdim :) Aslında wegstr ile de aynı gravürü yapabilirim, ama hizalaması zor olur. Markalama lazerinde böyle bir sorun yok, makina motifleri rölantide gezdiriyor ve bu sırada hizalamanı sağlıyor. Hizadan memnun olduğun anda vitese takıyorsun ve motifleri işliyor.

Bıçak arkası aparatı ahşap kesim sırasında bıçağı sıkıştırmasın diye biliyorum. Bıçak ile aynı kalınlıkta olması gerekmiyor mu?

Bıçak arkasındaki o şey aslında bir güvenlik ekipmanı. Eğer onu takmazsan ve kesim sırasında ağacı biraz döndürürsen, makina ağacı sana doğru fırlatır. Makina da eğer güçlü ise ciddi yaralanmalar meydana gelebilir. O aparat takılı iken bu döndürme işini yapamıyorsun.

Genişliğinin de bıçaktan biraz daha az olması lazım. 2.4 mm bıçak, 2 mm bıçak arkası, bence uygun.

Bıçak arkasındaki o şey aslında bir güvenlik ekipmanı. Eğer onu takmazsan ve kesim sırasında ağacı biraz döndürürsen, makina ağacı sana doğru fırlatır. Makina da eğer güçlü ise ciddi yaralanmalar meydana gelebilir. O aparat takılı iken bu döndürme işini yapamıyorsun.

Genişliğinin de bıçaktan biraz daha az olması lazım. 2.4 mm bıçak, 2 mm bıçak arkası, bence uygun.
Abim yatar testerede çalışırken kestiği parçanın zıplaması sebebiyle elini kesim diskine çarptı.
Allah korudu parmakları kopmadı. 14 dikiş ve 4~5 hafta bandajlı gezmeyle kurtardı.
Yatar testere ve dikey hizar şakası olmayan aletler.
Yabancı videolarda kesim sürgüsü kullanmalarının sebebini bu olaydan sonra daha iyi anladım.

Forum istatistikleri

Konular
8,908
Üyeler
3,583
Son üye
muratmantc

Son kaynaklar

Back