Agilent DSO9104A tamir

Ama PC ile iletisim icin arada bir daha hatti baglantisi olmasi gerekli degil mi? O baglanti olmadiginda belki kendini kapatiyordur alet.

Bir tane header var. 4 tane tel geliyor. birisi şase, birisi soft power buton. Diğerlerinin ne olduğunu bilmiyorum.
 
Bir tane header var. 4 tane tel geliyor. birisi şase, birisi soft power buton. Diğerlerinin ne olduğunu bilmiyorum.
USB dir herhalde. O kadar yogun veriyi iletebilecekleri baska protokol bilmiyorum. O hattin PC tarafina USB alet baglayin. PC bir seyleri buluyorsa tamamdir. O iki hat D+ ya da D- olabilir. Eski bir usb bellek ile test yapilabilir.
 
USB dir herhalde. O kadar yogun veriyi iletebilecekleri baska protokol bilmiyorum. O hattin PC tarafina USB alet baglayin. PC bir seyleri buluyorsa tamamdir. O iki hat D+ ya da D- olabilir. Eski bir usb bellek ile test yapilabilir.

USB kesinlikle değil. Dediğim gibi ikisi soft power push button'a gidiyor. Diğer ikisini daha belirleyemedim.
 
Pinlerden bir tanesi de acquisition board power on herhalde. Açınca +3.3V geliyor, kapatınca 0 a düşüyor. Diğer pin açınca 100 mV gibi, kapatılınca da 0 V a düşüyor. O PC ye input olabilir. Belki aşırı ısı alarmı falan olabilir.
 
Bir şekilde güç kaynaklarına ON sinyali gitmiyor. μModule lerin de altını göremiyorum, o yüzden yandan çıkan sinyal RUN sinyali mi teyit edemiyorum. Belki de güç kaynaklarının açılma zamanlamasının da kontrollü olması gerekiyor. Ben +12V u açıyorum ama belki de bu kendisi kontrollü olarak açması gerekiyor.

O yüzden en mantıklısı şu anda kendi güç SMPS ini tamir etmek gibi duruyor.
 
Ama ilk mesajlardan birinde SMPS'in 12V / 37.5A tek cikisi var demistiniz. Bu durumda onun yerine baska bir guc kaynagi bagladiginizda cihazin bunu algilayamamasi lazim degil mi? Aletin uzerindeki SATA kablolarini test ettiniz mi? Belki onlardan biri arizalidir. Ya da surekli isi nedeniyle soguk lehim vardir bir yerlerde. Belkide boyle bir arizadan dolayi calismiyordur alet.

Gecenlerde benim NAS cihazi bozuldugunda ariza PCB'nin ust katmaniyla alt katmani arasindaki delik kaplamasinin korozyondan dolayi gitmesi cikmisti. Epey ugrasmistim. Bir suru seyi kontrol ettim. Onu da kazayla farkettim mikroskopla her yerine bakayim dedigimde. Simdi icinde nem emici silikon zimbirtilardan tutuyorum hep.
 
Son düzenleme:
Ama ilk mesajlardan birinde SMPS'in 12V / 37.5A tek cikisi var demistiniz. Bu durumda onun yerine baska bir guc kaynagi bagladiginizda cihazin bunu algilayamamasi lazim degil mi?

Voltajların belli bir sıra ile açılması gerekiyor belki de. Ben güç kaynağını manuel olarak açınca beğenmiyor olabilir.

Aletin uzerindeki SATA kablolarini test ettiniz mi? Belki onlardan biri arizalidir.

Kablolarda da sorun olabilir tabi, ama üzerindeki DC/DC converterlar çıkış voltajlarını üretmiyorsa onlara sıra gelmesine daha var :)
 
tek bir voltaj girisi varsa ve oradan ayni voltaji veriyorsaniz aletin bunu anlamasi zor bence. Belki 12.75V gibi absurt bir degere kilitlenmisse ve alette mutlaka bu degeri ariyorsa olabilir tabii. Yoksa o da 12V bu da 12V. Arabanin akusu degisince araba algiliyor mu?:D
 
Zamanlama gerektirmeyen tek voltaj standby voltajı. O voltajdan sonra herşeyi bu kontrol ediyor gibime geliyor. Aslında akım verme kapasitesi yüksek programlanabilir güç kaynağım olsa bunu deneyebilirdim, "module inhibit" sinyali ile güç kaynağının açılmasını sağlabilirdim, ama elimdeki programlanabilir olanlar en fazla 3 A e kadar.
 
Cok ucuk bir fikirle belki SMPS ile acilista 4-5 defa neyse artik ard arda puls uretip enerjiyi sabit olarak ondan sonra veriyordur. Alet boyle bir tetikleme ile basliyordur. Sacma ama olmayacak bir sey degil. Yok, dumduz 12V veriyor bu diyorsaniz da ne baglarsaniz baglayin, aku de baglasaniz calismasi lazim.
 
Şimdi SMPS'i tekrar söktüm. Bunda bir tane ana kart var, bu karta da modüller takılıyor. Anakart çalışıyor, +5V standby üreten modül de çalışıyor. 12V 37.5A olan modül çalışmıyor.

IMG_20231007_215918.jpg


IMG_20231007_215942.jpg
 
Elinizde matkap bataryasi varsa onlar yuksek akim verebiliyorlar. Kisa bir sure onlardan birine baglayin, belki ise yarar. Standby i smps versin, sizde 12v verin
 
Modüle anakart 380VDC veriyor. Primer tarafında da puş pul bir yapı var. Pek anladığım bir konu da değil ... Primerin bir ucu puş pulun ortasında diğer ucu paralel bağlı kapasitörler üzerinden GND ye gidiyor.
 
Elinizde matkap bataryasi varsa onlar yuksek akim verebiliyorlar. Kisa bir sure onlardan birine baglayin, belki ise yarar. Standby i smps versin, sizede 12v verin

Şimdiki durumdan farklı olmaz. Benim denemek istediğim, anakartın kontrolünde açılan bir 12V kaynak. Kendi SMPS'i böyle çünkü.
 
Biz 230VAC'yi DC yaptigimizda 320VDC oluyor. Anakart bunu 380 olarak nasil uretiyor ki acaba? Peki siz 320VDC verseniz SMPS calisir mi ki acaba?
 
Normalde zamanlama kontrolünde ilkine bağlı olarak kontrol ediliyor bu mantıkla 12v u elle verebilirsiniz, süreklilik modunda kontrol ettiğiniz sinyal ile 2928 arasına bakın 2928 in voltajı ölçüp sonrasında diğerine run demesi gerekiyor.

Smps e gelince 380VDC geliyorsa demek ki anakart dediğiniz kartın üstünde PFC var. Anakartta anlattığınız yapı pushpull a hiç benzemiyor ki burada bence kullanmak istemezler strayler hariç 380*2V rating de switch gerekir, bence orada bi half bridge yapı var anlattığınız onu sergiliyor. O kısmın fotoğrafı hangisi tam olarak? İnceleyelin
 
Evet aslında half bridge demek istemiştim. İki MOSFET seri bağlı ve uçlarında 380V var. Ortalarından primer çıkıyor, primerin diğer ucu da kapasitörler üzerinden GND ye dönüyor. Bu kapasitörün amacı nedir?
 
Biz 230VAC'yi DC yaptigimizda 320VDC oluyor. Anakart bunu 380 olarak nasil uretiyor ki acaba? Peki siz 320VDC verseniz SMPS calisir mi ki acaba?
230Vac yi doğrultarak bu güçte kullanmak yönetmeliklere göre yasak olması lazım, zira reaktif güç ve şebekeye basılan harmonik açısından çok rahatsız edici bir durum oluşur. Genellikle bu güçlerde boost tipi bir pfc kullanılır, bu pfc hem PF i 1e yakın tutar hemde thd olarak kabul edilen yerlerde olmanızı sağlar, yanlış hatırlamıyorsam 75W üstü cihazlar için aslında bir zorunluluktu ama net değilim yönetmeliklere hakim değilim
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
5,936
Mesajlar
101,401
Üyeler
2,507
Son üye
30agustos

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top