akustik gitar amfisine overdrive eklemebilir mi

yesilu

Aktif Üye
Elektrogitar amfisi almak istiyorum ama markalılar pahalı. akustik gitar amfisi buldum fiyat performans ama bunlarda overdrive efekti yok. bu amfiye bir lm386 veya tl071 gibi minik bir gain devresi ve bir düğme- potansiyometre eklenebilir mi kolayca?

görür de maksadım ekstra masraf çıkmadan halledebilir miyim. ters paralel bağlanmış 2 tane 4148 diyotlabile olur diyor akıllı bıdık

Ok o zaman dedigin gibi basit bir kirpma islemi ile yapabilirsin.

Once sinyali bir kac volt genlige cikartip ardindan bu sinyali bir direnc uzerinden saseye bagli ters paralel iki diyoda uygulayablirsin. Diyod uclarindaki sinyali bufferlayp kendi amplifikatorune girersin.

Diyodlara uygulanan sinyalin genligini potansiyometre ile kisarak kirpma/bozulma miktarini ayarlayabilirsin.

Dikkat edecegin en onemli konu opamp kullanacaksan LM358 degil de audio uygulamalari icin cok dusuk gurultulu opamplarla calisman gerekecek.
Aksi halde zeminde surekli bir tislama kacinilmaz olacaktir.

Asagidaki devre hemen denenebilecek turden basit bir sey gorunuyor.

1742558912078.png

Son düzenleme:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,540
Üyeler
3,051
Son üye
kimoz_13

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back