Eski çoklu (içinden en az 20-30 tel çıkardı) telefon kabloları da bu iş için çok ideal Timur Bey sadece dış kılıfı soymak uğraştırıcı.Hazır jumper kablo kitleri var onlardan da alsaydın keşke. Ama sadece hazır kit yeterli olmuyor. "zil teli" diye satılan, tek damarlı ve metal çapı 0.50 mm olan makara tel alırsan, istediğin gibi keser gerekli yerde kullanırsın. Ben ne zaman devre kursam hem hazır jumper kablo hem de makaradan kesdiğim parçaları kullanıyorum.
Eski çoklu (içinden en az 20-30 tel çıkardı) telefon kabloları da bu iş için çok ideal Timur Bey sadece dış kılıfı soymak uğraştırıcı.
Sıfırı zor bulunur Hocam, en azından metre usulü satacakları açık makara yoktur diye düşünüyorum. Telefon işi yapan yerlerden çıkma bulunabilir ancak, dış kaplamaları çok sağlam korozyon olacağına pek ihtimal vermiyorum. Benim kullandıklarım da epey eski kablolardı.Zamanında çok kullandım onlardan, çok kaliteli idi içerisindeki teller. Ama yeni olarak satılıyor mu bunlar? Malum artık eski telefon santralleri yok. İkinci el, veya çıkma kablo alsan da zamanla korozyon oluşmuş olabilir.
Aşağıdaki Jumper kablo kitini 2 set olarak almıştım senin önerinle.Hazır jumper kablo kitleri var onlardan da alsaydın keşke. Ama sadece hazır kit yeterli olmuyor. "zil teli" diye satılan, tek damarlı ve metal çapı 0.50 mm olan makara tel alırsan, istediğin gibi keser gerekli yerde kullanırsın. Ben ne zaman devre kursam hem hazır jumper kablo hem de makaradan kesdiğim parçaları kullanıyorum.
"zil teli" diye satılan, tek damarlı ve metal çapı 0.50 mm olan makara tel alırsan, istediğin gibi keser gerekli yerde kullanırsın. Ben ne zaman devre kursam hem hazır jumper kablo hem de makaradan kesdiğim parçaları kullanıyorum.
Şu mu?
Tek Damarlı Montaj Kablosu 24AWG 25 Metre Kırmızı Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net®
Tek Damarlı Montaj Kablosu 24AWG 25 Metre Kırmızı ürününü uygun fiyatı, hızlı kargo seçeneği ile Montaj Kablosu kategorisinden online olarak Türkiye'nin en büyük elektronik komponent satış sitesi Direnc.net® 'ten hemen satın alabilirsiniz.www.direnc.net
Ana renkler kırmızı siyah beyaz yeşil mavi sarı aldım yeter mi?Aynen, çok güzel. Bunun olabildiğince farklı renklerini al. Siyah ve kırmızı ve bir renk daha, yani en az üç renk al. Ama daha fazla alırsan daha da iyi, kurduğun devrede kabloların taşıdıkları sinyal ile ilgili ipucu vermeleri işi kolaylaştırır.
Ana renkler kırmızı siyah beyaz yeşil mavi sarı aldım yeter mi?
spectrum analizör ile ne yapacaksınız ?Fiyatlardan haberim var 75K civarı bir Spektrum Analizör iş görür mü hangi modeli alayım ?
Evet iyi bir kombinasyon. Kırmızı +Vcc, Siyah GND, sarı -Vcc olarak kullanıyorum benim Wisher 206 bread board'da. Diğer sinyaller için de artık mavi, yeşil, ne varsa uygun şekilde kullanıyorum. Basit devrelerde bütün bağlantılar için standart mavi kullanıyorum.
breadboard a takarken bacak kalınlığı 0.5mm geçmeyecek şekilde mi olmalı?Ben mümkün olduğunca kalın bacaklı komponent takmamaya çalışıyorum breadboard'a. Ama mecbur isem de takıyorum. Mesela diyelim SOT-23 bir entegreyi DIP dönüştürücüye lehimlediysem, o 100 mil pin headerları takıyorum breadboard'a. Veya MOSFET bacaklarını da taktığım oluyor. Ama işim bitince de çıkarıyorum.