evet o voltaja bende dikkat etim ve o voltaj kare dalga formunda sanırım elimdeki dirençler ile bu devreyi yapmayı düşünüyorum ama hata payı hakında hiç bir fikrim yok metal film direnç kulanmak tabiki çok daha iyi olucaktır ama elimde bunlar var dereye 5k Volt uyguladığımda 50 Volta düşürüyor sizce iyi miİyi haber, voltajlar o kadar yüksek değil. En yüksek voltaj 1700 V gibi görünüyor. Ama gene de doğrudan multimetre ile ölçülemeyecek kadar yüksek bir voltaj. Belli sayıda dirençlerle bölmen lazım. Karbon film direnç için en fazla 300 V, metal film için de en fazla 200 V hesap ederek gereken sayıda direnç ile voltajı düşürebilirsin.
evet o voltaja bende dikkat etim ve o voltaj kare dalga formunda sanırım elimdeki dirençler ile bu devreyi yapmayı düşünüyorum ama hata payı hakında hiç bir fikrim yok metal film direnç kulanmak tabiki çok daha iyi olucaktır ama elimde bunlar var dereye 5k Volt uyguladığımda 50 Volta düşürüyor sizce iyi mi
voltajları ölçtüm T2 trafodan voltajlar normal geliyor o kısım saglam asıl şüphelendiğim feedback kısmı vt44 sinyal üretmesi lazım o sinyale göre vt43 ve vt42 T1 trafosuna güç verecek transistorler saglam ve kolektör ve emiter arasında 29V var şemaya göre doğru sanırım lütfen sizde kontrol edin ve vt42 transistöründe base bacağında -16 volt var şemaya göre az görünüyor acaba R148 potundan ayar mı yapmam lazım220 V şebekeden aşama aşama takip etmen lazım. Mesela T2 trafosunun 32 33 ünde voltaj var mı? Oradaki köprüden sonra DC var mı? Sonra T1 trafosunun primer ve sekonderine osiloskop ile bakmak lazım, oradaki inverter çalışıyor mu diye.
bütün ölçümlerimi ortak şase ile yapıyorum yaptıgım yanlış mı220 V şebekeden aşama aşama takip etmen lazım. Mesela T2 trafosunun 32 33 ünde voltaj var mı? Oradaki köprüden sonra DC var mı? Sonra T1 trafosunun primer ve sekonderine osiloskop ile bakmak lazım, oradaki inverter çalışıyor mu diye.
Hazır prob mu kullandın kendin mi yaptın? Kendin yaptınsa forumda ayrı bir konu açar mısın, belki başka yapmak isteyen de çıkabilir.yüksek voltaj kısmını ölçe bildim ve 0 volt gördüm yani 1 volt bile yok
bir abimden rica etim o verdi sag olsun ölçtüm geri verdim maalesef pek vaktim yok ögrenciyim dönem sonu yaklaşıyor malum ama önümüzdeki ay tatile girecez o zaman mutlaka yaparımHazır prob mu kullandın kendin mi yaptın? Kendin yaptınsa forumda ayrı bir konu açar mısın, belki başka yapmak isteyen de çıkabilir.
yüksek voltaj kısmındaki transistörleri tek tek söküp test etmeye başladım ve vt44'ü söktüğümde 2 bacağının gerip bir şekilde kopmuş oldugunu fark etim tekrar düzgün lehimledim ve şu anda yüksek voltaj kısmı çalışıyor ekran çalışıyor artık ama ölçüm yapılamıyor farklı yerlerde'de bozulmış komponentler olmalıElinde eğer ikinci bir osiloskop yoksa, ve yüksek voltaj probunu da yapmadıysan, o zaman tek çare T1 sekonderindeki devredeki yarı iletkenleri söküp teker teker test etmek.
bir kablo iyi lehimlenmemişti ve ekran biraz geç geliyor artık ilk çalıştırdıktan sonra 2 dk belemek gerekiyor ekranın düzgün okuma yapacak hale gelmesi içinGeri kalan diğer arıza neymiş?
ekranın geç gelme sorunu kendiliğinden düzeldibir kablo iyi lehimlenmemişti ve ekran biraz geç geliyor artık ilk çalıştırdıktan sonra 2 dk belemek gerekiyor ekranın düzgün okuma yapacak hale gelmesi için
ekranın geç gelme sorunu kendiliğinden düzeldi