Onların elektrik altyapısı da muhtemelen 400 yada 800 Hz dir. İzolasyon trafosu fazla ağırlık da yapmaz .Peki uzay gemisinde izolasyon trafosuna gerek var mıdır? (İsterseniz soruyu geçerli kabul edip cevaplayın veya soruyu eleştirin)
Yani demek istiyorsun ki abi, benim multimetre de gordugum, voltaj kademesindeki sifir sadece bir kabulden baska bir sey degil. daha dogrusu, voltaj kademesinde olctugum degerler sadece bir kabulun eseri, bir referans olayindan baska bir sey degilaslında dünyanın da elektriksel potansiyali sıfır değil. ama hepimiz aynı potansiyalde olduğumuz için bu etkiyi hissedemeyiz. marstan dev bi kablo çeksek acaba aradaki fark kaç volt çıkar ? gerçi ay daha yakın.
Peki bu potansiyeli nasil olceriz?
sadece belgesellerde gördüm. anladığım kadarıyla iki türü var bir yere yakın oluşan daha ufak toplar diğeri atmosferin üst tabakalarında oluşan daha büyük küreler. bir de uçaklarda meydana gelen st. elmos fire - ön camda çakan ufak şimşekler var.bi de ''yıldırım topları'' mevzuu var. bu ateş topu ya da ateş küreleri dedikleri şey. var mı bilgisi olan?
sadece belgesellerde gördüm. anladığım kadarıyla iki türü var bir yere yakın oluşan daha ufak toplar diğeri atmosferin üst tabakalarında oluşan daha büyük küreler. bir de uçaklarda meydana gelen st. elmos fire - ön camda çakan ufak şimşekler var.
modern belgesellerde var evet ama halk hikayelerinde ya da geçmiş tarih kitaplarında acaba bu olaydan bahsediliyor mu, hiç denk gelmedim. bu kısım biraz şüpheli. bir de yaklaşık 15 yıldır herkesin cebinde bir kameralı telefon var hiç mi kaydı olmaz bunun.benim de konuyla tanışmam NG ya da discovery belgeseliyle oldu. hatta bi yolcu uçağı ve restoran mutfağında yaşanan olay falan anlatılıyordu.