Aramızda Afrika capetown a giden var mı?

Daha once ucakla teknik goreve gittiniz mi?

Bazi onemli ipuclari vereyim;

Kabine sokacaginiz canta yada minik bavul icine tornavida, pense, kablo vs koymayin. Bu tip alet ivir zivir varsa ayri bir bavulda olsun ve bu bavulu bagaja verin.

Aksi takdirde her ucaga binis oncesi guvenlik kontrolunde sikinti yasarsiniz hatta metal alet edevatiniza el bile koyabilirler. Hele hele maket bicagi, makas gibi kesici aletleri asla ve asla kabin bagajina koymayin.

Kabin bagajiniza sadece degerli, ve kirilmaya musait olcu aleti vs koyun. Kabinde gotureceginiz laptopinizin bataryasi calisir durumda ve sarjli olsun.

Sarji olmazsa da sikinti yasayabilirsiniz. Laptopi calistirmaniz istendiginde bataryasi ile calisabilsin. Aksi takdirde bazi ulkeler bozuk bir laptopin icine bomba yerlestirilmis kabulu yapip sizi detayli sorgu ve incelemeye alirlar. (Batarya ile calismadigi takdirde batarya icine bomba yerlestirilmis kabulu yapabilirler.)

Bu tip didiklemeler ulkeden ulkeye degisir. Cebinizde degerli cakmak bulunmasin. Bazi ucuslarda cakmak ve kibrite de el konur. Cakmak tasiyacaksaniz siradan ucuz cakmak alin. Mumkun oldugunca ceplerinizde metal dedektorlerini harekete gecirecek metal para vs olmasin. Olacaksa da guvenlik kontrollerinde pantolon ceplerinizdeki metal nesneleri ceketinizin cebine koyun ceketinizi de xray gecis noktalarinda bulunan plastik legenlerle xrayden topluca gecirin.

Eger bir arkadasinizla yolculuk yapiyorsaniz xray gecislerinde arkadasiniz sizden 4..5 kisi onden gecsin. Sonra siz gecin. Arkadasinizin xrayden gececek canta vesairesini siz arkadan gecikmeli verin ki arkadasiniz guvenlikten gectiginde cantalarin gelmesini beklesin.

Aksi halde bir aksilik durumunda el cantalariniz xrayden gecip sizden uzaklasir siz arkadasinizla geride kalip guvenlik personeli ile cebellesirken cantalariniz calinmaya/mudahaleye maruz kalir.

Bir baskasina yardim amacli da olsa cantasini asla ve asla tasimayin.

Dedigim gibi bu tavsiyeler ve guvenlikte maruz kalacaginiz ince eleyip sik dokumalar ulkeden ulkeye degisir. Hatta ulkemizin diger ulke ile iliskilerindeki dalgalanmalar bile etkili olur.
 
Son düzenleme:
Doğma büyüme Capetown'lı bir arkadaşım var. Ben gitmedim ama o buraya gelmişti. Birkaç gün İstanbul'da gezdik, o esnada bende orası hakkında fikir edindim. Güncel duruma ilişkin merak ettiğin spesifik bir soru varsa sorabilrim.
 
@Sercan Merhabalar.

Beni tedirgin eden iki nokta var. Nihayetinde hic bilmediğim ve çok uzak bir noktaya gideceğim.

1 aşağıda bıraktığım sağlık bakanlığının bilgilendşrmesinde bir çok hastalık görünüyor. Bu beni tedirgin etti. Bununla ilgili bu gün toplum sağlık merkezine gideceğim ayrıca.

2. Konu güvenlik konusu riskli bir yermi yoksa geceleri dışarı çıkma gibi bir düşüncem yok. İşten kalacağım otele. Bu anlamda risk faktörü nedir bunlar en çok merak ettiğim konular.

 
Anladığım kadarıyla sağlık bakanlığı üç tane başkenti olan bir ülke hakkında genel bir bilgi vermiş. Bunu orada yaşayandan çok, bu konuda tecrübesi olan hekimlere danışmak lazım. Her doktor da o bölgeye özel bir bilgiye sahip olmayabilir.

Güvenlik bakımından gideceğin yeri ve kalacağın oteli yazarsan, o bölgeye ait özel olarak sorabirim. Mesela Hacıhüsrev-Gülsuyu gibi bir bölgede kalmıyorsan, genel olarak İstanbul da çok sorunlu bir yer değil. Ama bu genel durumu hacıhüsrevdeki şantiyede çalışıp, tarlabaşındaki otelde kalacak birisine söylersek doğru bir yönlendirme olmaz. :D
 
Izindeyim. Cuma gunu gec olmaz dersen Capetown'da yasayan arkadaslarimdan sorularinin cevabini ogrenirim.
 
Afrika kıtasını motorla gezen bu arkadaşı takip ediyorum. Geçtiği yerler hakkında güvenlik, konaklama, beslenme, sağlık hakkında bilgilerde veriyor. Geçenlerde Cape Town'a ulaştı. 34:28 e atlarsanız güvenlik konusu anlatılıyor.

34 den sonra dinledim.herşey çok güzel..
birçok kişi evden eşi ile vedalaşıp işe gidiyormuş..soygun, gasp,hırsırlık vs.. günlük işler yani..ama herkes çok nazikmiş..herkes birbirine merhaba nasılsınız diyormuş..olur ya yolumuz düşerse korkmayalım..
soyguncu bıçağı boynumuza dolayacak,
"nasılsınız iyimisiniz ,sağolun siz nasılsınız..lütfen paranızı verirmisiniz..ne demek abi benim param senin paran..buyur..sağol abim hadi eyvallah ,kendine iyi bak,,sende kardeşim.."
sıkıntı yok..:tamam1
 
Calisacagin semti, kalacagin otelin bulundugu semti ve merak ettigin sorulari yaz. Kac gun kalacaksin?
 
Calisacagin semti, kalacagin otelin bulundugu semti ve merak ettigin sorulari yaz. Kac gun kalacaksin?
Çalışacağım yeti sordum detay veremediler. Birden fazla müşteriye gideceğim. O müşterilere göre oteli de ayarlayacaklar.

İşin iyi tarafı tek değil iki kişi gideceğiz.

Yaklaşık 1 ay kalacağım.

Program netleşince bana bilgi verecekler. Ona göre bende lokasyon otel bilgilerini verebilirim.
 
Afrika'dan selamlar.

20240322_212538.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
5,844
Mesajlar
99,712
Üyeler
2,481
Son üye
rfdog12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top