Benim tek söyleyebileceğim aşı olayını iyi araştır. Aşı olmadan gitme.
Çalıştığım işletmede geçen yıl devreye alma için gitmişler, Afrika ülkelerine göre pahalı insan sıcaklığı olarak iyi bir yer olduğunu söylemişlerdi, 1 hafta sürede ekmek yemek zorunda kalmışlarArkadaşlar merhaba.
Kısa bir iş için capetown a gitmem gerekiyor. Daha önce giden var mı? Nasıl bir yerdir? Tavsiyesi var mı? Aklımfa bazı sorular var.
Giden varsa bilgi paylaşırsa sevinirim.
İyi forumlar.
Çalıştığım işletmede geçen yıl devreye alma için gitmişler, Afrika ülkelerine göre pahalı insan sıcaklığı olarak iyi bir yer olduğunu söylemişlerdi, 1 hafta sürede ekmek yemek zorunda kalmışlar
İngilizce bilen sayısı belli miktarda varmış hizmet sektörü yani, araç kiralama, marketler gibi yerlerde İngilizce bilen biri bulmak mümkünmüş. Çok yiyecek birşey bulunmuyormuş Türk mutfağına bağlıysanız ekmek su kola dışında yiyecek içecek birşey bulmak zor oluyormuş.Teşekkürler bilgi için.
Yemek, ulaşım, konaklama konuları da soru işareti aklımda.
Cezayir e gittim olur mu?
Yav bizi niye hep Afrika ya gönderiyorlar.
İngilizce bilen sayısı belli miktarda varmış hizmet sektörü yani, araç kiralama, marketler gibi yerlerde İngilizce bilen biri bulmak mümkünmüş. Çok yiyecek birşey bulunmuyormuş Türk mutfağına bağlıysanız ekmek su kola dışında yiyecek içecek birşey bulmak zor oluyormuş.
Benim tavsiyem offline çalışan bir çeviri programı edinmeniz ve kıymetli bütün eşyaları yanınıza götürmemeniz benim tanıdıklarım hırsızlık gibi şeyler yaşamamışlar ama bu olmayacağı anlamına gelmez turist olduğunuz kesinlikle görüntüden anlaşılacaktır
Ben giderken yanıma biraz dolar almıştım. Birde anlaşamam para üstü alamam diye bozuk ayarladım. 1,5,10usd gibi. Gel gör ki cezayirde doların hükmü yokmuş. Euro bile çok kabul görmüyordu. Genellikle sadece yerel para kabul ediyorlardı. Cafeler vs kredi kartıda kabul etmediler. Şansıma havaalanındaki tek döviz bürosu o gün kapalıymış. Karaborsacılardan wc de para bozdurmak zorunda kaldım. Ufaktan bir yusuflamadım değil...
Ama capetown daha gelişmiş bir yer diye biliyorum. Çok sorun olacağını sanmam ama bozuk para işini ayarla.
Konuşma çeviren uygulamaları verimli kullanamadım. İnsanların tipine bakarak bu biraz ingilizce biliyordur tahmini ile iletişim kurdum.
Kalacağım oteli çalışacağım konuma göre google maps üzerinden, internet üzerindeki yorumlara göre seçtim..
sen hırsızlığa uğramadıysan şanslısın abi anlattıkları hikayeleri dinliyordum iş yerinde cezair tenes'e gitmişler 10 yıl önce falan, 3 tane hapçı olarak nitelendirdiğimiz tip bunlardan zorla para almış biraz da tartaklamışlar.Ben giderken yanıma biraz dolar almıştım. Birde anlaşamam para üstü alamam diye bozuk ayarladım. 1,5,10usd gibi. Gel gör ki cezayirde doların hükmü yokmuş. Euro bile çok kabul görmüyordu. Genellikle sadece yerel para kabul ediyorlardı. Cafeler vs kredi kartıda kabul etmediler. Şansıma havaalanındaki tek döviz bürosu o gün kapalıymış. Karaborsacılardan wc de para bozdurmak zorunda kaldım. Ufaktan bir yusuflamadım değil...
Ama capetown daha gelişmiş bir yer diye biliyorum. Çok sorun olacağını sanmam ama bozuk para işini ayarla.
Konuşma çeviren uygulamaları verimli kullanamadım. İnsanların tipine bakarak bu biraz ingilizce biliyordur tahmini ile iletişim kurdum.
Kalacağım oteli çalışacağım konuma göre google maps üzerinden, internet üzerindeki yorumlara göre seçtim..
T.C. Dışişleri Bakanlığı - Cape Town Başkonsolosluğu
Temsilcilik Hakkında Genel Bilgi - Cape Town Başkonsolosluğucapetown-bk.mfa.gov.tr
Linkten iletisim bilgilerini vs alip telefon haricinde bir kagida da yaz. Basin derde girerse yardim istersin.
Cok acil durumlarda araman gereken tel no:+27 72 4837488