Arçelik Telve Kahve Makinası Arızası

melihal61

Aktif Üye
Merhaba uzun süredir kullandığımız kahve makinası arıza yaptı. Kırmızı ışık hatası veriyor tekrar su alıyor ve kalıyor, diğer bölüm ise hiç ısıtmıyor. Bununla ilgili olarak cezve tabanlarını düzelttim ama sorun devam etti ısıtıcı ile cezveler tam oturmadığı için bu problemi veriyor. Sonrasında yeni cezve tabanları aldım sorun düzelmedi. Isıtmayan bölüm için ölçümler yaptım youtube den ve forumlardan yaptığım araştırma sonrasında termik değiştirdim test ettim olmadı. Resistans altında içerisinde bi metal bulunan başka bir termik var oda iletimde değil onunla uğraşıyorum. Son olarak yaptığım testlerde rezistans üzerinde şisme olduğunu gördüm düzelmesi sıkıntılı yapacak bir şey kalmadı ve rezistans takımı sipariş vermek zorunda kaldım.

Ürün resimlerini ekliyorum. Rezistans üzerini zımpara ile tesviyesi yapılabilir mi ? Olmaz deniliyor üzerindeki kaplama kalktığı zaman bir anlamı kalmıyormuş

Ekler

• IMG_20221114_080150.jpg
    IMG_20221114_080150.jpg
    232 KB · Görüntüleme: 735
  • IMG_20221114_080140.jpg
    IMG_20221114_080140.jpg
    200.9 KB · Görüntüleme: 339
  • IMG_20221114_080131.jpg
    IMG_20221114_080131.jpg
    252.2 KB · Görüntüleme: 471
  • IMG_20221104_193513.jpg
    IMG_20221104_193513.jpg
    166.7 KB · Görüntüleme: 457
  • IMG_20221104_193347.jpg
    IMG_20221104_193347.jpg
    330.9 KB · Görüntüleme: 348
  • IMG_20221104_193338.jpg
    IMG_20221104_193338.jpg
    392.4 KB · Görüntüleme: 326
  • IMG_20221104_193326.jpg
    IMG_20221104_193326.jpg
    313.4 KB · Görüntüleme: 316
Rezistans eğer içeriden teli koptuysa tamiri olmaz herhalde, çünkü taşa gömülü, taşı kırman lazım. Kırdıktan sonra da bir daha toplanmaz. Ama şişme nasıl oluyor anlamadım.

Bir de bunların yedek parçaları internette rahat bulunabiliyor mu? Yoksa tanıdık servis ile falan mı tedarik ettin?

@taydin 3. resimdeki 2 li rezistanslar görülmekte bu yüzey zamanla ısıya bağlı olarak bozuluyor ve cezve tabanı ile tam oturmaması nedeni ile cezvedeki kahve ısıyı iletmediği için sorun çıkıyor. rezistans sağlam ama ısı iletimi sorun bunun için çözüm arıyorum.

Yedek parça internette serviste birçok noktada yer alıyor. Fiyatlar tartışılır :)

Çok nazlı cihazlar yaklaşık 6 ay önce arçelik ikili kahve makinesi verdiler bir taraf çalışmıyor diye. Öncelikle cezve tabanı kirliliği bile problem bu cihazlarda sirkeli suda kaynatmak net çözüm. İkinci problem su alma bölümü içeride plastik hortumlar var arka hanzeye su doldurduğunda hava yapıyor bunu önlemek için iki tuşa birden bas 3 sn basılı tut cihazı aç gibi saçma bir metod var onu uyguladım çalıştı. Çok nazlı bir cihaz, şişme malzemenin çok ! kaliteli olduğunu gösteriyor :) çözümü yenisi ile değiştirme tekrar olabilir mi illaki maret sucuk :)

Bizde de var bu makinadan. Her gün kullanılmıyor ama yıllardır hiç sorun çıkarmadı. Anladığım kadarıyla resizstanslar sağlam, ama rezistansın üzerindeki metal tabak deforme oldu, cezve de tam oturmadığı için ısı iletimi olmuyor. O metal parçayı tam olarak düzeltmek için bir kaportacı ustalığıyla önce kaba olarak düzeltmek lazım, sonra da kalın bir cam üzerine zımpara yapıştırıp tabağı üzerinde zımparalamak lazım. Bu şekilde muntazam düzleyebilirsin.

Merhaba bende cihazı 2014 yılında aldım gayet sorunsuz giderken tam bozuldu önce su sorunu verdi düğme kombinasyonu ile çözdüm. Hortumlardaki hava problemi bu. Sonra ısınma sorunları başladı cezve altı temizliği çözüyor. Temizledim bir süre gitti. Sorunun devamında cezve altında bulunan plakaları değiştirdim baktım bu sefer çözülmüyor iş rezistans üzerinin deforme olması ile sonuçlandı. Rezistans bölümünü sipariş verdim. Total de 1000 TL tuttu yenisi gelsin eskisi ile gönül rahatlığıyla uğraşacağım. 2 yıl önce yenisi ne kadar at yenisi al derdik şimdilerde sıfır ürün fiyatı 4400 TL olmuş :S plaka üzerlerindeki kireç bu cihazlar için önemli bir süre ısınmadığı için süre uzuyor sonrasında termik atıyor en sonunda da benim başıma gelen olay aşırı ısıdan dolayı ısıtıcı ve ısınan yüzeyler sorun çıkarıyor sonuç değişime gidiyor. İlginiz için teşekkür ederim. Yeni malzeme ile cihazı toplandığında sonucu bildiririm. İyi çalışmalar

Evet bu devirde artık tamircilik mesleği de güçlü bir geri dönüş yapacak gibi duruyor. Bu fiyatlarla yenisini almak çok zor, eldekini tamir etmek şart.

Uzun yıllar hobi amaçlı arıza işleriyle uğraştım. Sinbo markasından uzak durun da ne yaparsanız yapın.

Sinbo falan filan. Bence hepsi aynı.. Bu tarz ürünlerde çok ciddi tasarım hataları var. Toplatılmaları gerekir. İnsanlar bu aletlerle nasıl çarpılmıyor şaşıyorum.
Hepsi aynı dersek çok büyük haksızlık etmiş oluruz kalite olarak sinbo lut çukuru ise Fakir everest tepesi aralarında uçurum var.
Bende King marka çay makinesi var 10 yıldır kullanıyorum ne zaman arıza yapacak diye bakıyorum hala sapasağlam.
Arıza işleriyle çok uğraştığım için tecrübeyle sabit sinbo kesinlikle uzak durulması gereken bir marka.

Son düzenleme:
Şimdiden parçalarını alıp stoklamak lazım o zaman :katil2:

Arçelik artık üretilmediğinden fiyatı uçuk. Geçenlerde ofise aynısının Grundig üretimi olanını aldım. Herşeyi bire bir aynı, fiyatı çok uygun:

Aynısı oğlum tarafından, (fiyatı 460 tl civarındaydı)anneler gününde hediye edildi. Şu an şu saniye kahvesini yudumluyorum.
Adana suyu kireçli olduğundan, suyu kaynatıp soğutup deposuna öylece dolduruyoruz.Aynı çizgileri kullanan benzer 3 ayrı marka gördüm şimdiye kadar.Mevcut olan 6250tl fiyatın abartı ötesi olduğunu düşünüyorum.

Eğer antika sınıfına girer derseniz, hemen saklayayım.

Merhabalar alt bölüm rezistans geldi Arçelik sahadan aldığı geri dönüşler nedeniyle sanırım rezistansların üzerlerini teflon benzeri bir kaplama yapmış cezve altlıklarıda aynı şekilde değiştirilmiş üzerinden çıkanlar ile farklı

Ekler

• IMG_20221118_173912.jpg
    IMG_20221118_173912.jpg
    145.1 KB · Görüntüleme: 160
  • IMG_20221118_173907.jpg
    IMG_20221118_173907.jpg
    447.2 KB · Görüntüleme: 182
  • IMG_20221118_173859.jpg
    IMG_20221118_173859.jpg
    368.3 KB · Görüntüleme: 147
Bu isiticilarla ilgili animi yazayim.

Bunlarin benzeri arizali bir Bekoda kahve makinesinde vardi. Makine cope atilacak ben aldim ve isiticilarini mini pcb firini yapmak icin kullanmaya karar verdim.

Tum devreleri iptal edip isiticiya dogrudan 220v uyguladim. Bir kac dakikaligina isitici enerji altinda kaldi. Bu esnada farkli bir seyle ugrasiyordum.

Koku uzerine isiticiya baktigimda isiticinin icine gomulu oldugu bu yuvarlak metal sapka eriyip ahsap masaya dokulmus ve masayi hafiften tutusturmus. Masa uzerindeki metal tamamen sivi haldeydi.

Bu daire metalin aluminyum oldugunu saniyordum. Buyuk olasilikla zamakmis.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
6,952
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back