Arduino programını debugger ile çalıştırmak

Yani Arduino IDE deki gibi birçok şey bize hazır olarak yapılmış gelmiyor. Herşeyi biz kendimiz belirliyoruz. Bunun dışında delay() veya digitalWrite() gibi hazır fonksiyonlar yok. İhtiyacımız olan destek neyse onun için ya bir kütüphane eklememiz lazım, yada o desteği kendimiz yazmamız lazım.

Aslında bir arduino projesini MPLAB IDE içerisinde çalışır hale getirmek mümkün. İlgili kütüphaneyi ekleyerek delay digitalWrite() pinMode() gibi fonksiyonları kullanılır hale getirebiliriz. Ondan sonra da mevcut tüm Arduino kütüphanelerini kullanabiliriz. Bunu da ayrı bir konu içinde ele alacağım.

Yani Arduino IDE deki gibi birçok şey bize hazır olarak yapılmış gelmiyor. Herşeyi biz kendimiz belirliyoruz. Bunun dışında delay() veya digitalWrite() gibi hazır fonksiyonlar yok. İhtiyacımız olan destek neyse onun için ya bir kütüphane eklememiz lazım, yada o desteği kendimiz yazmamız lazım.

Aslında bir arduino projesini MPLAB IDE içerisinde çalışır hale getirmek mümkün. İlgili kütüphaneyi ekleyerek delay digitalWrite() pinMode() gibi fonksiyonları kullanılır hale getirebiliriz. Ondan sonra da mevcut tüm Arduino kütüphanelerini kullanabiliriz. Bunu da ayrı bir konu içinde ele alacağım.
yapalım abi farklı duraklara yelken açmış oluruz yapabileceğim birşey varsa bende yaparım

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,175
Üyeler
2,902
Son üye
ssefeate

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back