Joystick'i bilmiyorum ama analog bir joystick ise olu bolge tanimlamak sakatlamak anlamina gelmez mi? Joystick ortalarda iken konum iletmeyi birakir, bu da ornegin ucak gibi bir arac icin olumcul hata olur.Nano'nun 10 bit ADC'si var. Tam 0 ya da tepe noktasını okuyamıyorsun.
Normalde 0 ila 1023 arasında değer görmen lazım. Senin değerlere göre en çok (850) 4.1V iletim var gibi.
Bekleme konumunda ise 512 civarında değerler olmalı. Bence 490 - 532 (2.4V - 2.6V) aralığı ölü bölge kabul edilebilir. Senin şu an bir eksen 433 (2.1V) diğer eksen 450 (2.2V) gibi duruyor.
5V'u ölçtün mü? Bir şeyler tuhaf duruyor.
Ben bu konuda @Mikro Step ile aynı fikirdeyim olabilecek en kötü şartlarda ar-ge yapmalyız.Joystick'i bilmiyorum ama analog bir joystick ise olu bolge tanimlamak sakatlamak anlamina gelmez mi? Joystick ortalarda iken konum iletmeyi birakir, bu da ornegin ucak gibi bir arac icin olumcul hata olur.
Not : Arduinoyu su tip kartlar ile beslemek iyi oluyor. Bunlarda ripple bayagi az. Tek beslemeden hem 5V hem 3.3V verebiliyor ayni anda. Sag ve sol voltaj kanallarina takiliyor, istediginiz kanal icin istediginiz voltaji seciyorsunuz.
Breadboard Güç Kartı 3.3V 5V
Breadboard Güç Kartı 3.3V 5V. Breadboardlar ile uyumlu üzerinde USB çıkışı ve DC adaptör girişi bulunan bu regülatör kartı ile 5V ve 3.3V voltaj çıkışı alınabilir. Breadboard üzerindeki her iki ayrı güç hattına da ayrı ayrı gerilimler verebilir veya istenildiği durumda tek taraf...www.robitshop.com
Genel olarak bende ayni fikirdeyim. Ama ilk kurulum yaptigimda calisip calismadigini gormek icin bundan bagliyorum. 9V piller pahali cunku. Devre calistiktan sonra bisiklet dinamosuyla bile denemek mumkun.Ben bu konuda @Mikro Step ile aynı fikirdeyim olabilecek en kötü şartlarda ar-ge yapmalyız.
en kötü besleme,
yan sanayi entegreler vs.
Merhaba arkadaşlar, ardunio ve nrf24 modül kullanarak kumanda yapmak istiyorum. Amacım uzaktan motor kontrol etmek fakat devreyi kurduğumda joystick ile oynamadığım halde servo ufak hareketler yapıyor. Joystick ile ileri geri yaptığımda ise yaklaşık 3-5 saniye sonra servo hareket ediyor. Bunun sebebi nedir acaba ? .zip dosyası içerisinde kodlar, devre şeması ve video mevcuttur.
Motor çıkışına paralel olarak direnç değeri düşük bir ufak direnç takmayı dene@oalikorkmaz sendeki düzenin aynısın kurdum ve test ettim. Aşağıdaki videoda göreceğin üzere ilk durumda seninle aynı sorunu yaşadım.
Mikrodenetleyici ile özellikle etrafta paraztin oluşturabilecek motor, selenoid vb unsurlar varken voltajların temiz olduğundan her zaman emin olmak gerekiyor. Bende bu yüzden öncelikle voltajdan emin olmak istedim. Bunun için ise osiloskopun trigerini düşüşü yakalaması için kurdum.
23204 eklentisine bak
Motoron çalışıp voltajın düşmeye başladığı andaki sinyal görüntüsü.
23205 eklentisine bak