forum olarak toplasak eldekileri epey arşiv çıkacak gibi.Elimdeki sadece PDF satasheetler 25gb civarında. Aslında konulara göre sınıflandırıp saklayacak bir yöntem olsa süper olacak. Malzeme, hazır devre, kitap, manual vb birçok PDF var.
ben defterime yazıyorum pratik şekilde örn:İnternet her evde yokken datasheet arşivliyordum. Şuan sadece tez/makale/uygulama notu bulursam onları arşivliyorum.
Benim en çok istediğim Türkçe datasheet/makale vs. olması. Bir ara öyle bir internet sitesi fikrim vardı ama kim çevirecek o kadar datasheeti. Gönüllü teknik çevirmenler lazım.
Onlari optimize edip epey yer kazanabiliriz sanirim. PDF Reducer ile gorsel kayip olmadan ucte bir, hatta dortte birine indirmek mumkun.Elimdeki sadece PDF satasheetler 25gb civarında. Aslında konulara göre sınıflandırıp saklayacak bir yöntem olsa süper olacak. Malzeme, hazır devre, kitap, manual vb birçok PDF var.
Ben bu tur dokumanlari tablette saklamak istiyorumda o yuzden yer konusu epey sıkıntı oluyor. Paylasim olursa zaten yuzlerce GB dosya olur. Bu yuzden optimizasyon sart benim acimdan.Yer çok problem değil.
Örnek:
Quectel klasörde 50-60
Mosfet klasöründe 30-40
Switching ic klasörde 20-30
Mcu klasörde 100kadar PDF var ama keyword, ilgi, alaka, part number çoğunda belli değil.
Bu yüzden hem part number, manuel, app Note vb bilgilerle DB kaydı olsa süper olur
Eğer ftp bağlantısı vs var ise yapılır birazdan indirip test edeceğim.Calibre var, kutuphane yonetim programi. NAS icin nasil konfigure edilir bilmiyorum yalniz kitap - belge indexlemek icin en iyi cozumlerden biri.