Atölyemdeki yeni osiloskop: Siglent SDS1104X-E

Sercan

--
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
4,945
Arkadaşlar 2 hafta evvel aldığım Siglent SDS 1104X-E osiloskopu normalde etraflıca bir inceleme ile anlatacaktım ama vakit darlığından -probların renk yüzüklerini değiştirmek dışında- aldığım günden beridir 3. kere düğmesine basabiliyorum.

Aslında yeni oyuncak almış gibi heyecanlıyım, aklımın bir köşesinde sürekli kurcalamayı çok istiyorum ama her açtığımda kalibrasyon çıkış sinyaline bağlayıp olduğu kadar kurcalayabildim... :D

Vakit dar olunca istedim ki konuyu açayım, cihazla ilgili merak ettikleriniz olursa elimden geldiğince deneyimleyip cevap vermeye çalışırım. Bu arada bende bir miktar daha kullanma fırsatı bulurum.

Bu arada şunu da belirteyim. Fiyat/performans çerçevesinde değerlendirirsek, bu cihaz harika özelliklere sahip. Cihazı aldıktan sonra da "niye aldım" gibi bir sorgulama olmadı. Bu cihaz normalde 200 MHz versiyonları ile birebir aynı donanıma sahip. Yani yazılımı ile oynayıp 200 MHz kullanmak mümkün. Beraberinde gelen problar 100 MHz olduğu için hemen hacklemeyi düşünmüyorum. Biraz kullandıktan ve ihtiyaç olması durumunda, ileride WiFi ve 200 MHz için hacklamayı de düşünebilirim...

IMG_20201223_001840.jpg


Cihaz benim emektara göre küçük boyutlu olduğu için masanın şeklini de değiştirdim.

IMG_20201223_001814.jpg


IMG_20201223_001828.jpg


Bu da benim tek gözlü canavar. Normalde 2. kanalı çalışıyor ama 2. kanal için attenuatör bulmam gerek, şimdilik öylece kaldı.

IMG_20201223_001941.jpg
 
Yuh, yok artık! Cihazın kapatma tuşuna bastım "Shuttin down..." yazdı kaldı öyle. Kapanmıyor.

Elemtere fiş kem gözlere şiş! o_O

IMG_20201223_010116.jpg
 
Yuh, yok artık! Cihazın kapatma tuşuna bastım "Shuttin down..." yazdı kaldı öyle. Kapanmıyor.

Elemtere fiş kem gözlere şiş! o_O

6742 eklentisine bak
Tövbe tövbe. Şaka yaptım yav. Gözüm yok. :D
Benim instrustar bana fazla bile geliyor şimdilik.
İkikere basınca kapanıyor olmasın akıllı telefonlar gibi?
 
Yok normalde 2 sn filan basılı tutuyorsun kapanıyor. Bu sefer cihaz kapanma moduna girince dondu, o değil hiç bir tuş basmadı. Fişi çektim tekrar açtım şu an normal görünüyor.

Gözüm yok diyorsun ama cihaz öyle demiyor. :D
 
Yok normalde 2 sn filan basılı tutuyorsun kapanıyor. Bu sefer cihaz kapanma moduna girince dondu, o değil hiç bir tuş basmadı. Fişi çektim tekrar açtım şu an normal görünüyor.

Gözüm yok diyorsun ama cihaz öyle demiyor. :D
Yav gözüm var da senin cihazda değil. Allah sahibine bağışlasın. Ben bu gidişle önce ufak cnc alırım gibime geliyor.
 
Atölye fazla düzenli yav, biraz dağıt şurayı :D

Bu arada BNC kapakları 10 numara olmuş.
 
Takılıyorum @Gokrtl , ben foruma yazarken cihaz bir süre öylece bekledi sanıyorum o yüzden yaptı ya da ben tuşa düzgün basamadım, basarken 2-3 kere bastım ondan da olabilir.
 
Atölye fazla düzenli yav, biraz dağıt şurayı :D
Senelerdir hanıma yukarıyı toplamam lazım diyorum ve her defasında benimle dalga geçiyor. Biraz böyle dursun bir süre sonra kendine gelir zaten. Bu arada çok söyledim ama gerçekten dağıtacak bile vaktim yok. :D

Bu arada BNC kapakları 10 numara olmuş.

Hazırda vardı onlar, diğerine yaparken fazla basmıştım. Rengi çok uyumlu oldu.
 
@Sercan BNC kapakların dosyasını ekler misin?
Bende basayım kendime.
 
Daha önce paylaşmıştım.

 
O kadar okuyorum konuları yinede kaçırdığım şeyler oluyor yav.
 
Hayırlı olsun Sercan. Bende atölyeme her ne zaman yeni bir alet edevat kazandırmış olsam, yaş baş kemale ermiş olsa da hala çocuklar gibi seviniyorum. Bizimkiler şaşırıyor bu halime. Bu arada maşallah atölyen mükemmel.
 
Sağol @umk. Benim de farklı değil. Malum atölyede eksik bitmez. Her zaman daha güzel atölyeler vardır.

Yalnız bu yerleşim düzeni çok kullanışlı. Rafları bauhaus'dan aldım. Element system isimli bir alman markası ve çok hesaplı. Tavsiye ederim.
 
Sağol @Omega. Cihazı Siglent resmi Türkiye distribütörü olan TDS mühendislik (test mühendislik diye de bilinir) aldım. Gidip yerinden aldığım için n11-gittigidiyor komisyonu ödemedim. Alacak olanlar firma ile iletişime geçip doğrudan tedarik edebilir. Ankara ve İstanbul'da yerleri var.

Fiyatını yazmak istemiyorum çünkü bunu okuyan biri için yazacağım fiyat yanıltıcı olabilir. Kur her gün değişiyor, aynı ıskonto olmayabilir vb. ama firmadan 3 aşağı 5 yukarı birbirine yakın fiyatlara alınır. Oturmuş bir firma...

3D yazıcıda başıma geldiği gibi aldığımız günden 1-2 hafta sonra fiyatlar 4/1 ya da daha fazla düştü. Benimle aynı dönem alan herkes kendini kötü hissetti.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,839
Mesajlar
99,582
Üyeler
2,479
Son üye
yiyehuoxing32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top