Bunun için bir öğretici var mı acabaBenim bildiğim kadarı ile arduino böyle birşeyi doğrudan yapamaz. Ancak şöyle bir şey olabilir. Mp3 çalan bir modül alırsınız. Saat başı seslendirmeleri önceden hazırlanır ve modüle yüklenir. Sonrasında arduino ile saat başlarında mp3 modülü tetiklersiniz.
Peki bunu Python ile yapabilir miyimBilmiyorum. Daha önce böyle birşeyde yapmadım. Ama fikir olarak mümkün olacağını biliyorum. Tam benzer olmasada @Gokrtl un yakın zamanda mp3 modülü kullandığı bir projesi oldu. Forumda araştırıp bulursanız size fikir verebilir.
Peki bir ogretici var mıyaparsın gayet basit
Bir sd karta yada 25 serisi eeproma sesi, wav
formatında kaydedersiniz. 0-9 arası, on, yüz,
bin, saat, gibi kelimeler olur. Bunlar mcu ile
sese çevrilir.
Diğer bir şekilde de DFPlayer ile yapılabilir.
Adetli düşünüyorsanız; özel ses entegreleri
kullanılabilir.
Peki saat 9 oldu 10 oldu gibi seslermehmetin cevabı gayet iyi bu konuda, buzzer ile bız cızt sesler cıkarırsın ıstersen saat başı
Peki bir ogretici var mı
Hocam bu aurdino ile araştırdım ama bulamadım youtubede falan istediğimi bulamadimHemen hazır birşey arama yav. İnternette konu ile igili hiçbir bilgi olmadığını varsay, böyle birşeyi nasıl yapardın biraz kafa yor, fikir yürüt, soru sor.
Herkese teşekkürler sanırım bunu SD card üzerinden yapacağım bir sorunum olursa mutlaka Google da arayıp daha sonra buraya yazacağımBu konulara da bakiniz. Belirlediginiz zamanlarda o zamana atanmis mp3 modulundeki seslerin calinmasini saglayabilirsiniz. Text'i sese cevirmez ama mp3'un calinma zamani olarak timer event'larini kullanabilirsiniz.
Mp3 calan modul
@taydin moduller bunlar. Acik kaynak oldugunu dusunmuyorum. Tek bir entegre var numarasindan bir sey cikartamadim. Pm ile dosya ekleyemedigim icin. Buraya ekledim. Resimleri alip konuyu silebilirsin.mekatronik.org
DF Player MP3 Modülü
Elimde DF Player MP3 modülü var. Bu modülü kullanarak bir Müzik Box yapmak istiyorum. Arduino dan destek alarak olabildiğince modüler olsun istiyorum. Geçenlerde yanlışlıkla butonsuz olarak aldığım display'i kullanarak çalan şarkının ismini ekrana yazdırmak istiyorum. Hatta daha ileri giderek...mekatronik.org
Ardunio ile Ses Dosyası Çalma
Merhaba arkadaşlar. Form da yeniyim tavsiye üzerine geldim. 2-3 saniyelik bir ses dosyasını ardunioya elektirik gelir gelmez sürekli tekrarlamasını istiyorum. Uno versiyonu kart okuyucu ve amfi hazır sadece kablo bağlantıları ve kodlaması kısmında takıldım. Açıkçası hiç bir bilgim yok. YouTube...mekatronik.org
Yardımınız için çok teşekkür ederim projeyi SD card ve rtc modüllerini kullanarak yapacağım.Bende daha farklı bir öneride bulunayım çalıştırması daha basit olacaktır. ISD1760 ile çalışılabilir. Örnekte çoktur.
Bilmeme ihtimaline karşı bir uyarıda bulunayım. Sd Kart modül ile mp3 çalar modül ayrıdır. Direk sd kart modülü alırsan ses dosyası çalamazsın.Yardımınız için çok teşekkür ederim projeyi SD card ve rtc modüllerini kullanarak yapacağım.
Bunu alsam Link ve SD card modülünü alsam yapabilir miyimBilmeme ihtimaline karşı bir uyarıda bulunayım. Sd Kart modül ile mp3 çalar modül ayrıdır. Direk sd kart modülü alırsan ses dosyası çalamazsın.
Galiba biri depolama biri çalma için kullanılıyor değil miBilmeme ihtimaline karşı bir uyarıda bulunayım. Sd Kart modül ile mp3 çalar modül ayrıdır. Direk sd kart modülü alırsan ses dosyası çalamazsın.