Aynı Model Marka Seri Bağlı Piller Neden Kısadevre Olmaz?

1.pilin "-" kutbu 2.pilin "+" kutbuna değiyor. Neden Kısa devre olmuyor? Piller Nereden biliyor bu kimin artısı eksisi?

Pilleri sadece seri bağlayınca devre tamamlanmıyor. Elektrik olayını kafanda iyi canlandırman lazım. Bunun için aşağıdaki konuyu oku, anlamadığın yerde soru sor:

Bu baraj benzetmesinden gidersek, Bir barajdan çıkan su, ileride ikinci bir baraja giriyor. Ama ikinci barajın kapakları kapalı. Su akar mı?

Esitlenmek demek birisi digerisi uzerinden akim akitarak esitlenme degerine kadar bosalmasi, digerinin de isinmasi anlamina gelir. Bu da istenmez. O yuzden bataryalar sadece ayni marka ve model pilleri kullanarak da degil ayni zamanda bir biri ile eslenmis (match edilmis) pillerden olusturulur.

Pilleri sadece seri bağlayınca devre tamamlanmıyor. Elektrik olayını kafanda iyi canlandırman lazım. Bunun için aşağıdaki konuyu oku, anlamadığın yerde soru sor:

Bu baraj benzetmesinden gidersek, Bir barajdan çıkan su, ileride ikinci bir baraja giriyor. Ama ikinci barajın kapakları kapalı. Su akar mı?
Peki bu baraj nasıl açılıyor? ("+- bir birine değince" deme)

@asicocuk34

Ayni marka seri pillerin cikisini telle baglarsan kisa devre olur.

Senin soru biraz havada. Bilimsel bir soru olmamis.

Pilleri seri bağladığında ikinci pili birinci pilin eksi (-) kutbuna bağlamış olursun. Pilin kendi pozitif kutbu ile negatif kutbu arasında detayını bilmemekle beraber kimyasal bir bağ vardır. Bu yüzden kendi içinde kutupları birleştirirsen kısa devre olur. Ama başka bir pil ile arasında o kimyasal bağ olmadığından yanma değil transfer gerçekleşir.

Şu video soruna açıklık getirmesede elektron hareketi konusunda kafanda bir fikir oluşmasını sağlayabilir.

Screenshot_20221104-161029.jpg

O zaman dinlen ve soracağın soruyu daha anlaşılır olarak sor. Ama burada cevap alacağından ümidi kestiysen de git başka bir yerde sor. Gerçi bir artist tavırlarla hiçbir yerden yardım alamazsın da, neyse ...

Tek pildeki +ve - nin birlelşmesi kedinin kendi kuyruğunu yakalamaya çalışmasıdır. Farklı pillerdeki + ve - nin birleşmesi peşpeşe duran iki kedi olur. Sonuç kedidir o kedi...

Forum istatistikleri

Konular
7,101
Üyeler
2,877
Son üye
mrnobodyu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back