semih_s
Hobici
Şarj voltajı ile float voltajı fa
Kurşun asit için de şarj voltajı işe float dedikleri bekleme voltajı farklı. Kimyasını derinlemesine bilmiyorum. Deneyim paylaşayım.
6 ay kadar önce hata edip internetten aldığım akü akıllı şarj aletiyle şarj etmeme rağmen durduk yere kısa sürede bitiyordu(belli ki beklemiş merdiven altı üretim). Düzeltmek için şarj aletiyle "full" şarj ettiğim aküyü 1 hafta boyunca 15 voltta tuttum. Aküdeki şarj tutmama sorunu düzeldi 10 gün yatmış, zor marş alan arabamı çalıştırmakta sorun yaşamıyorum şimdi...
Grafikte görüldüğü gibi şarj tamamlandığında pil daha fazla enerji depolayamıyor ve pil üzerinden geçen akım için harcanan enerji ısıya dünmeye başlıyor ve bataryanın sıcaklığındaki yükseliş(dT/dt) arıyor.35654 eklentisine bak
NiCd piller dolu olunca 1.325 volt oluyormuş.
Şarj kesme voltajı kaç olmalı?
12 voltluk kurşun akülerde dolu iken yaklaşık 13.6 volt iken neden şarj kesme voltajı 14.6 volt oluyor?
Bu aküye zarar verir mi?
Güneş paneli 14.6 volt altında yüksek akım ile şarj ediyor. 13.6 volta ulaşınca kesmesi gerekmiyor mu?
Kurşun asit için de şarj voltajı işe float dedikleri bekleme voltajı farklı. Kimyasını derinlemesine bilmiyorum. Deneyim paylaşayım.
6 ay kadar önce hata edip internetten aldığım akü akıllı şarj aletiyle şarj etmeme rağmen durduk yere kısa sürede bitiyordu(belli ki beklemiş merdiven altı üretim). Düzeltmek için şarj aletiyle "full" şarj ettiğim aküyü 1 hafta boyunca 15 voltta tuttum. Aküdeki şarj tutmama sorunu düzeldi 10 gün yatmış, zor marş alan arabamı çalıştırmakta sorun yaşamıyorum şimdi...