kristallerin giriş empedansı genelde 50 ohm değil zaten çok çok daha yüksek 1.5k-3k gibi değerler. aslında muratanın veya tokonun çok fazla filtresi var. hatta khz bandında 400khz-455khz-350 khz gibi çok yaygın filtreleri de var. fakat 16 ya da 32 khz filtre görmedim. çok fazla ceramic ya da xtal fiktreler mevcut bunu araştırmak lazım. ama o frekansın endüstriyel bir kullanımı yoksa genelde filtresi de olmuyor.
saw rezonatörler de sinyal filtreleme konusunda kullanılabilir, hatta kristallerden daha avantajlı oldukları durumlar da vardı diye hatırlıyorum.
çok dar bandlı ve frekansı keskin, ısıl kararlılığı çok yüksek vs gerekmiyorsa aktif op-amp filtreler biraz tune edilerek kullanılabilir. aktif filtrelerin avantajı giriş empedansı çok yüksek ve çıkış empedansı çok düşük olabilir. ayrıca filtre karakteristiği giriş-çıkış empedansından bağımsızdır.
burada band genişliği, merkez frekansı, pass band-stop band karakteristikleri, pass band ripple gibi parametreler önemli oluyor. filtre 16 khz olunca anlamlı olabilmesi için band genişliğini 50-100 hz gibi çok çok dar bandlı olması gerek.
eski telsizlerin kullandığı collins mekanik filtreler var o filtrelerde 200-300 hz gibi dar bandlı filtreler mevcut ama arafrekans olarak 16 ya da 32 khz kullanan telsiz de hiç duymadım. bu mekanik filtrelerin yapısına bakarak belki elle birşey uydurulabilir.