Bir Cihazı Powerbank'tan Sürekli Enerji Aldırma Hk.

goncarov

Üye
Arkadaşlar, elimde bir tane 400 mah batarya ile çalışan küçük bir cihaz var. Bu cihazın normal şartlarda şarjı 1 güne bitiyor bende bitmesin diye bir powerbank'e taktım ki bitmesin. Powerbank'a usb ile takıyorum cihazın şarjı doluyor, ancak 1 gün sonra bakıyorum şarjı bitmiş. Tekrar gidip powerbank'ın düğmesine basıyorum şarjı doluyor. Ancak ben şarjı azaldıkça dolsun istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekir sizlere sormak istedim. Powerbank hiç durmadan cihaza enerji göndermesini yani.

Powerbank benim için ilk etapta en iyi çözüm. Powerbank sürekli enerji veren modellerini nasıl bulabilirim? Hiç enerji kesmeden sürekli verenleri nasıl seçebilirim.

Veya şarj bittikçe powerbank'tan enerji tetikleyen bir ara kablo zaten olmaz diye düşünüyorum.

Özellikler

2. Şarj girişi AC110-220 v50 / 60 hz

3. Şarj çıkışı: Çıkış DC5.0 V 300-500 ma

4. Makine pil: 3,7 V 400 mah Li - ion

11. Depolama sıcaklığı: - 40 ° C ila + 85 ° C

12. Çalışma sıcaklığı - 20 ° C ila + 55 ° C

13. Nem aralığı 5 % - 95% yoğuşmasız

14. GPRS: Upload60, TCP / IP

15. Çalışma voltajı: 3.4-4.2 V DC

16. Bekleme akımı:: malzeme 2.5 mA

17. Akustik akımı açın: malzeme 30 ma

18. Çağrı: mevcut malzeme 150 ma

Powerbankların çoğu belli bir akımın altında (50 mA gibi) bir akım düzenli hale geldiğinde çıkışı kapatıyorlar.
Powerbank ile Arduino vb çalıştıranlarda sık görülen bir problem.

O powerbank ile kullanacaksanız güzel bir çözümünü bilmiyorum. Minimum akım seviyesinin üzerinde bir akımı sürekli tükettirmelisiniz.

Bunun için ne yapabilirsiniz:
1- Cihazın beslemesine 100 Ohm (50 mA varsayımıyla) civarında uygun güçte (0.5W ya da 1W) bir direnci paralel bağlayabilirsiniz.
2- Powerbankın ikinci çıkışı varsa oraya bir USB kablosu bağlayıp diğer ucuna bu direnci takabilirsiniz.

Yukarıdaki hesap cihazınızın minimum akım çekişi, ve powerbankın minimum akım besleme seviyesi bilinmediğinden varsayımlar kullanılarak yapılmıştır. Uygun değerleri ölçüp optimize edebilirsiniz.

Powerbank'ın diğer çıkışına herhangi bir azda olsa enerji tüketen bir şey takmak çözüm olabilir diyorsunuz.
Başka bir powerbank ile de kullanabilirim ama enerji kesmeyen model hangisi bulabilsem alacağım internetten.

Onu inanın bilmiyorum.

Benim daha önce başıma gelmişti. Yukarıda anlattığım gibi çözmüştüm. Tabi enerji verimli bir çözüm değil.

Powerbank üzerindeki yazılım onu yönetiyordur diye düşünüyorum. Onu biraz kurcalayıp kandıracak bir cihaz yapılabilir belki (belli aralıklarla kısa süreli yüksek akım çekecek bir devre gibi).

Diğer yolu hazır powerbank yerine kendi powerbankınızı yapmak olabilir.

Belli ki powerbankın içindeki devre bu yeteneğe sahip değil. @ozkarah ın dediği gibi şarj ve boost converter mödülü alarak (ucuz şeyler) mevcut powerbankın devresini değiştirmek en mantıklısı.

Bur kac tane 18650 model pil alın. Paralel grup yapıp bir tane modul ile hem sarj hemde 5 volt çevirici ile devrenizi besleyin.

Powerbanklar kullanım olmadığında kendilerini kapatmaları enerji tasarrufu içindir. O içindeki devre voltajı yükseltmek için açık kaldığı sürede de enerji harcadığı için pili durduk yerde yine bitecektir.

1665688634524.png

Benzer amaçla bu üründen almıştım. Buda çıkışı kapatıyor mu acaba? Bilen varmı?

Otomatik kapanma yük akımı

1665735205978.png

kapanma için çıkış kapasite bilgisini verdiğine göre kapasite ile bir bağlantısı olmalı...

1665735224653.png

Kapasite ile ilgisi şöyle sanırım: Her 2 saniyede bir çıkışı kesip voltaj ölçüyor. voltaj aşağı inmiyor ise çıkışı kapatıyor. Daha küçük bir kapasite takılır ise daha düşük akımlarda çıkış açık tutulabilir. Ben böyle anladım.

1665735416489.png

:) Arkadaşlar türkçe konuşun:) Ben elektronikçi değilim. Hazır bir şey bulma şansım yok mu parası neyse versem alsam:) bir powerbank alsam mesela ama enerji kesmese olmaz mı :)

:) Arkadaşlar türkçe konuşun:) Ben elektronikçi değilim. Hazır bir şey bulma şansım yok mu parası neyse versem alsam:) bir powerbank alsam mesela ama enerji kesmese olmaz mı :)
Sen şimdi buraya cihazı koy, fotosunu, powerbankı da koy, eğer fiziki bir engel yoksa belki pili değiştirebilirsin. Telofon şarjında bağlı kalsın olmazmı?

Besleme için sürekli powerbank kullanılacaksa ne zaman şarj olacak?

DC5V çıkış veren UPS yapılacak. Elektronik bilgisi gerekli.

Powerbank aynı anda şarj olacaksa sürekli besleme işi suya düşer. Yeni tasarım gerekir.

Aslında çok zor değil. Normalde cihaz 5V adaptörden beslenecek. Adaptör aynı anda powerbanki şarj edecek. Arada diyod vb.. olur. Şebeke kesilirse powerbank devreye girecek.

Son düzenleme:
İngilizce hali aşağıda...

1665785085319.png

@taydin haklı. 60mA'in altında beslemeyi kesiyor

Ekler

• ht4828s (1).pdf
    481.8 KB · Görüntüleme: 1,114
O anda yazma fırsatım yoktu, yorumu telepatik olarak yapmıştım :)

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,965
Üyeler
2,827
Son üye
abdullah3592

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back