Bir poşet havya (T12 display kit)

IMG_20220905_212454.jpg

450 derece de güzel bir şekilde lehimledim ürün mobilya tekerleği

18845 eklentisine bak
450 derece de güzel bir şekilde lehimledim ürün mobilya tekerleği

Böyle bir metale lehim yapmak için o havyanın gücü uygun değil zaten. Sıcaklığın düşmesi gayet normal. 450 ℃ lehimlemişsin, ama o sıcaklıkta uç çok hızlı bir şekilde vasfını yitirir. Bu havya eğer bir GND plane üzerine lehim yapabiliryorsa bu yeterli.

Bir de sivri uç kullanıyorsan, onunla ısı aktarmak da zaten çok zor. Sivri uç zaten çok nadir gereklidir, tornavida uç bulabilirsen en verimli uçlar onlar.

Böyle bir metale lehim yapmak için o havyanın gücü uygun değil zaten. Sıcaklığın düşmesi gayet normal. 450 ℃ lehimlemişsin, ama o sıcaklıkta uç çok hızlı bir şekilde vasfını yitirir. Bu havya eğer bir GND plane üzerine lehim yapabiliryorsa bu yeterli.

Bir de sivri uç kullanıyorsan, onunla ısı aktarmak da zaten çok zor. Sivri uç zaten çok nadir gereklidir, tornavida uç bulabilirsen en verimli uçlar onlar.
Bu balta dediğimiz uç takılı şuan

O balta uç en son resimde kapkara görünüyor. 450 dereceden sonra mı o hale geldi? Üzerini lehim kaplayabiliyor musun?

Quick 236 da hakko uçlarla kullanılabiliyor. Yanlız T12 değil klasik tipte hakko uçlarla. Zamanında emin olmak için Quick distribütörü C3 Teknolojiye sormuştum. Kullanabilirsin ama kalibrasyonları tutmaz demişti. Yani sadece kaliteli uçla iş bitmeyebilir. Tabii firma kendi uçlarını satmak için de böyle bir cevap göndermiş olabilir ama söylediği şey çokta mantıksız gelmedi bana. Gelen cevap aşağıdaki gibi:

hakko.png

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back