Bir poşet havya (T12 display kit)

IMG_20220905_212454.jpg

450 derece de güzel bir şekilde lehimledim ürün mobilya tekerleği

18845 eklentisine bak
450 derece de güzel bir şekilde lehimledim ürün mobilya tekerleği

Böyle bir metale lehim yapmak için o havyanın gücü uygun değil zaten. Sıcaklığın düşmesi gayet normal. 450 ℃ lehimlemişsin, ama o sıcaklıkta uç çok hızlı bir şekilde vasfını yitirir. Bu havya eğer bir GND plane üzerine lehim yapabiliryorsa bu yeterli.

Bir de sivri uç kullanıyorsan, onunla ısı aktarmak da zaten çok zor. Sivri uç zaten çok nadir gereklidir, tornavida uç bulabilirsen en verimli uçlar onlar.

Böyle bir metale lehim yapmak için o havyanın gücü uygun değil zaten. Sıcaklığın düşmesi gayet normal. 450 ℃ lehimlemişsin, ama o sıcaklıkta uç çok hızlı bir şekilde vasfını yitirir. Bu havya eğer bir GND plane üzerine lehim yapabiliryorsa bu yeterli.

Bir de sivri uç kullanıyorsan, onunla ısı aktarmak da zaten çok zor. Sivri uç zaten çok nadir gereklidir, tornavida uç bulabilirsen en verimli uçlar onlar.
Bu balta dediğimiz uç takılı şuan

O balta uç en son resimde kapkara görünüyor. 450 dereceden sonra mı o hale geldi? Üzerini lehim kaplayabiliyor musun?

Quick 236 da hakko uçlarla kullanılabiliyor. Yanlız T12 değil klasik tipte hakko uçlarla. Zamanında emin olmak için Quick distribütörü C3 Teknolojiye sormuştum. Kullanabilirsin ama kalibrasyonları tutmaz demişti. Yani sadece kaliteli uçla iş bitmeyebilir. Tabii firma kendi uçlarını satmak için de böyle bir cevap göndermiş olabilir ama söylediği şey çokta mantıksız gelmedi bana. Gelen cevap aşağıdaki gibi:

hakko.png

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,938
Son üye
oguzbaste

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back