Hira
Üye
Merhaba kolay gelsin. Benim elektrikli bir bisikletim var motor olarak 3 fazlı bldc motor kullanıyor sistem 36 volt ile çalışıyor. Kendime arduino tabanlı yeni bir motor sürücü yapmak istiyorum. Kendi motorunu kullanacağım sizlerin fikrini almak istediğim konu şu. Bisikletin kendi sürücüsünün içerisinde 6 adet mosfet bulunuyor (HY1607) kanal başına 2 mosfet kullanılmış ve tek tip (n-kanal). Bir kaç arduino projesi buldum fakat projelerin hepsinde hem p-kanal hemde n-kanal mosfet kullanılmış yani 3 adet n-kanal, 3 adet p-kanal.
Bu şekilde iki tip mosfet kullanan sürücüler ile bisikletin kendi sürücüsü gibi tek tip mosfet kullanan sürücülerin farkı nedir hangisi avantajlıdır bana bu konuda bilgi verebilecek kimse varmı? Yol gösterip bilgilerinizi paylaşırsanız minnettar kalırım. Teşekkür ederim tekrardan herkese kolay gelsin.
Bu şekilde iki tip mosfet kullanan sürücüler ile bisikletin kendi sürücüsü gibi tek tip mosfet kullanan sürücülerin farkı nedir hangisi avantajlıdır bana bu konuda bilgi verebilecek kimse varmı? Yol gösterip bilgilerinizi paylaşırsanız minnettar kalırım. Teşekkür ederim tekrardan herkese kolay gelsin.