Bosch ProCORE 18V 4.0Ah batarya tamiri

taydin

Timur Aydın
Staff member
Elektrik süpürgesinde kullandığım Bosch ProCORE 18V 4.0Ah pil artık şarj tutmamaya başladı. İçini açtım ve hücrelerden birisi ölmüş Diğer hücreler 3.9 V civarı iken sorunlu hücre -80 mV

DSC01020.JPG

DSC01021.JPG

pilevreni sitesinden alışveriş yapacaksan, kalite konusunda burda geri bildirim yaparsan sevinirim.
sikyaketvar.com da çok sayıda tatsiz şikayetler olduğu için, ordan alışveriş yapmayı cesaret edemedim.

pilevreni'nden almadım. Daha önce alış veriş yaptığım pilburada.com dan aldım. Fiyat biraz daha fazla, ama pillerin sorunsuz olma ihtimali de daha fazla benim açımdan. Gene de pilevreni'den de birşeyler alacağım. Uygun fiyat, her zaman bir sorun olduğunu göstermiyor.

Yalnız bu bataryanın tasarımındaki bir ayrıntı hoşuma gitmedi. Daha önce yenilediğim başka bataryalarda, her pilin ara bağlantısı doğrudan lamalar ile PCB'ye gidiyordu. Ama bunda öyle bir ara bağlantı yok. Onun yerine, pillerin içine sokulduğu plastik parçada sarkan bakır kaplı folyolar var. Pili sıkı bir şekilde sokunca oradaki folyoya temas sağlıyor herhalde. Çok kırılgan bir yapı bence. Büyük ihtimalle "design for obsolence" mantığı ile yapılmış, yani bir süre sonra temassızlık olsun, pil çöp olsun, yenisi alınsın ... Zaten açarken de iki tane vidanın üzerine plastik dökmüşler, sökmek uğraştırdı.

DSC01023.JPG

Bu batarya eğer tamir olursa, 18V 8.0 Ah pil gereksinimi olan bir daire testereyi çalıştıracak. O yüzden Molicell'in ilave deşarj kapasitesinin olumlu bir fark yaratacağını düşünüyorum (veya Türkiye şartlarında: umuyorum). Sizce işe yarar mı? Keresteciden aldığım 4x9 cm kalasları arabaya girecek şekilde keseceğim, ağır bir iş de yapmayacak.

Timur hocam, ben şarjlı cihazlara çok güvenmiyorum. Köyde hem benzinli hem elektrikli tırpan var, elektrikli biraz zorlayınca boğuluyor. Benzinlinin gücü çok daha fazla ve çalışırken hissettiriyor bu durumu.
Elektriklilerin bir de şarjlısı var. Belki amaç sadece birkaç m² hobi bahçesi içindir.
Siz de bu cihazla kaç kalas kesebilirsiniz bilemem. Fakat Bosch'un da elektrikli ağaç kesmesi var. O da benzinli ağaç kesme gücünde olmasa da benzinle uğraşmak yerine tırpan gibi acele gerektirmeyen işlerde kolaylık sağlıyor. Ama şarjlılara pek güvenim yok. Az işlerde ve şebeke olmayan yerlerde işe yararlar.

Evet bende de şebekeden çalışan cihaz sayısı akülüye göre çok daha fazla. O yüzden önce küçük bir jeneratör alayım dedim, ama o daha pahalıya gelecek o yüzden testerenin akülüsünü aldım.

Evet bende de şebekeden çalışan cihaz sayısı akülüye göre çok daha fazla. O yüzden önce küçük bir jeneratör alayım dedim, ama o daha pahalıya gelecek o yüzden testerenin akülüsünü aldım.
Yapılacak işe bağlı. Kullanma sıklığına ve azlığına göre kullanılabilir. Şarjlıların diğer bir dezavantajı da düzenli olarak şarj edilmeleri gerekir. Aksi halde tam lazım olacaklarında ya işe yaramazlar ya da şarjı unutulursa pilleri çabucak ölür.

Forum istatistikleri

Konular
8,761
Üyeler
3,509
Son üye
kraken

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back