Bosch 18V 4.0 Ah lityum pil tamiri

Ben iş yerindeki çaycı hanıma abla diyordum. Kadın benden 10 yaş küçük müş. Ama ben hala abla diyorum. :dusun1:

Neyse konuyu daha sulandırmayayım. Evet evet pil, punta değilmi, 2kw 220 seri soba ile olurmu acaba.. :D
 
  • Haha
Reactions: umk
Ben iyi bir punta kaynağı makinası bakayım olmazsa. Yerli malı ürünler de var.
Bulursan haberimiz olsun:). Ama hemen acele edip alma. Bi araştıralım. Birde bunun sadece kontrol devresini satıyorlar. Besleme kısmı senden (akü, mikrodalga trafosu v.b.) Her zaman kullanmayacaksan belki bu konfigürasyon daha hesaplı olur.
 
Valla bana çok sık lazım olacak bu punta kaynağı gibi duruyor. Şarjlı alet çok, bir çoğunun da pilinin bir ayağı çukurda ...

Şu var yerli model:

1660940418949.png
 
Bir de şöyle birşey gördüm araştırmalarımda: Piyasadaki punta saçlarının bir kısmı saf nikel imiş, bir kısmı da nikel kaplı çelik. Nikel kaplı çeliği kaynatmak daha kolay çünkü direnç yüksek çabuk ısınıyor. Ama gene direnç yüksek olduğu için akım taşıma kapasitesi kötü. Saf nikeli kaynatmak da zor çünkü direnç düşük daha fazla akım gerekiyor ısıtmak için. Ama gene direnç düşük olduğu için akım taşıma kapasitesi yüksek.

Şimdi düşünüyorum da, benim bu çin malı boktan punta kaynağının yanında verilen kesinlikle saf nikel değildir, çelik kaplamadır. Ve kaynatılması kolay olanı bile kaynatamıyor bu dangalak, saf nikel ile HİÇ şansı yok ...
 
  • Haha
Reactions: umk
Valla pil iyi gidiyor. Şarjlı vidalamayı maksimum tork olan 18 değerine aldım ve iki elimle mandreni tuttum. Vitesi de 2 yaptım. Olabilecek en olumsuz senaryo bu. Bu durumda bile tetiğe basınca makina tırıldadı.
 
1300 den ucuza geldi mi?

Piller 1000 TL, kare punta da 30 TL gibi dersek ucuza geldi. Artık ben bu VTC6 ları diğer pil gruplarında da kullanırım :) En az eskisi kadar da iyi olur piller. Mesela bu makinanın mevcut pil kapasitesi 4 Ah idi. VTC6 ile teorik olarak 6 Ah oluyor. Çinlikten dolayı 6 dan 4 e düşmüş olsa, gene hem fiyat daha ucuz hem aynı işi görüyor olacak :)
 
Birkaç yerde orijinal VTC6 nın pozitif tarafındaki çift boğum ile ayırt edilebileceği bilgisini gördüm. Uzun zaman önce dremel bataryası için almıştım. Fazladan aldıklarımı kontrol ettim, çift boğum var.

rBVaI1mmxLuAQApeAAREv0K6RRY571.jpg
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,312
Mesajlar
107,101
Üyeler
2,613
Son üye
Emirhan bedir

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top