Bu malzeme ne şekilde değerlendirilebilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fide
  • Başlama tarihi Başlama tarihi

Etken elektronikten almıştım. @Sercan önermişti. 2 yıl oldu. Şimdilik sıkıntı çıkarmadı.

Yumuşak kablonun tel kesiti biraz zayıf. Voltaj ölçmek ve 1~2A taşımak için uygun ama daha yüksek akımlarda 4mm² yada 6mm² kesitli kabloları kullanıyorum.

Etken elektronikten almıştım. @Sercan önermişti. 2 yıl oldu. Şimdilik sıkıntı çıkarmadı.

Yumuşak kablonun tel kesiti biraz zayıf. Voltaj ölçmek ve 1~2A taşımak için uygun ama daha yüksek akımlarda 4mm² yada 6mm² kesitli kabloları kullanıyorum.
Teşekkürler

Benimde bazı çözümlerim olsada @fide nin yaptığı petek ızgarasından kablo askısı çok hoşuma gitmişti. İki gün önce kombi işleriyle ilgilenen bir dükkanın önünden geçerken uğrayıp, nihayet petek ızgarası almak aklıma geldi.

Aldıktan sonra fark ettim ki bu ızgaranın çeşitleri varmış. Kiminin köşeleri tam dik iken kimi de geçişli filanmış. Benim aldığım geçişli bir eğime sahip. Bu nedenle, benzer bir kablo askısı yapacak olursanız, satın alırken detaylıca incelemeye özen gösterin.

Ben geçişli tipte aldığım ve bu durumu bir ucunu kestikten sonra fark ettiğim için, mecbur kullandım. Tahta parçasının üst tarafına vida ile ızgaralardan tutturdum. Sağlamlaştırmak için her 10cm de bir vida kullandım. Güzel oldu.

Birde tabii kesilen yerlerin son fotoğrafta olduğu gibi iyice zımparalanması gerekiyor. Uğraştırıyor ama buna değer. Ya da fidenin yaptığı gibi plastik parçalar geçirebilirsiniz.

Sonuç olarak daha sağlam bir metal lazer ile kesilse çok daha iyi olur fakat bu hali de çok iş görecek gibi duruyor.

20241129_203043.jpg
20241129_185610.jpg
20241129_185619.jpg
20241129_185627.jpg
20241129_201335.jpg
20241129_201350.jpg
20241129_201401.jpg
20241129_201416.jpg

@Sercan güzel olmuş. Eline sağlık.

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,938
Son üye
oguzbaste

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back