Bütçeye göre multimetre tavsiyesi

Hobiye yeni başlayıp ilk multimetresini alan, veya elinde DT830D olup da ( :cheeky5: ) terfi etmek isteyenler için bütçeye göre bir multimetre tavsiyesi listesi hazırlayalım. Herkesin katkısına göre de şekillendirelim. Bütçe imkanlarını da 1 - 10 arasında belirleyelim 1 (çok vahim) 10 (para mevzu değil) olarak belilrleyelim.

1. Değişik markalar altında satılan MY-64. UNI-T UT33+ serisi
2. Aneng AN8009
3. UNI-T UT89X veya UT89XD
4. UNI-T UT139C, Owon B35T
5. UNI-T UT61E+, UNI-T UT89XE
6. UNI-T UT71E, Brymen BM867s
7. Brymen BM869s
8. 6.5 haneli giriş seviyesi masa tipi multimetreler. Rigol DM3068, Siglent SDM3065X
9. 7.5 haneli üst seviye masa tipi multimetreler. Keithley DMM7500, Keysight 34470A
10. 8.5 haneli referans multimetre. Keysight 3458A

Son düzenleme:
Elimde ingiltereden getirdiğim büyük olduğu için hiç kullanmadığım desem yeri olan mastech ms8268 model muttimetrem var kutulu temiz bu ürünü satış yerine koyucam ama ederi nedir bilgisi olan arkadaş varmıdır?
Birde parkside amper metre hiç açılmamış kutulu bandrollü bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekkürler.
Ürününüz buysa büyük sayılmaz
1776855803260.png
1776855857853.png

Yurt dışı fiyatı yarıdan aşağıyadır. Hepsi burada 10-12 bin TL demiş.
Ama ebay da 50$

Ampermetre için marka model gibi yada fotosunu eklerseniz milletin bir fikri olur nemene bişeyse.

Elimdeki Cihazlar bunlar ben daha küçük bir muttimetre kullanıyorum hobi amaçlı yetiyor bu hem büyük hem çok yer kapladığından ve ölçümleri manuel olanda daha iyi anladığımdan bunları satmak istiyorum.
IMG_5834.jpeg
IMG_5833.jpeg
IMG_5832.jpeg
IMG_5696.jpeg
IMG_5697.jpeg

Son düzenleme:
Parkside hakkında fikrim yok. Ama mastech ölçü aleti için yurtiçi 10-12 bin TL fiyatları mantıklı değil. Birebir aynı ölçü aletini geçen sene bauhaus dan 680 TL ye aldım. Bauhaus müdavimleri bilirler bazen tektük kalmış devamı gelmeyecek stoktan düşmek istedikleri ürünleri koridorda sepete doldurup indirimli fiyattan satıyorlar. Sepette MS8269 LCR li olan modelden vardı elime alıp alıp bıraktım. Eve geldiğimde internet araştırdım almadığıma da pişman oldum. Ertesi hafta tekrar gittiğimde sadece MS8268 modelinden bir tane kalmış bende onu aldım. Hatta inceleme sonrası F/P ürünü olduğuna kanaat getirince değerlendirmek isteyen olabilir düşüncesiyle forumda bir konu açayım diyordum. Ama yoğunluktan dolayı aklımdan çıkıp gitmiş. Şimdi burada görünce hatırladım.
Hani birde TRUE RMS olsaydı kesinlikle elden çıkartmayın derdim.

Bence multimetreyi elinde tut, ara sıra lazım olabilir. Özellikler itibari ile şu anda 1000 TL ye satılan multimetrelere göre daha düşük, o yüzden sattığına değmez.

Pens amper konusunda ise teknik bilgi bulamadım. En alt seviye bir cihaz gibi duruyor. Onu da elinde tutmakta fayda var, arada bir lazım olur.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
9,102
Üyeler
3,690
Son üye
Erenim

Son kaynaklar

Back