Çakmak gazı ile arıza bulma ?

hayırlı ramazanlar herkese . sosyal medyada gördüm acaba gerçeklik payı varmıdır ? video da diyor ki elektronik kartlarda arıza bulmak için kartın üzerine çakmak gazı sıkıyor sonrada iyice kuruduktan sonra devreye enerji veriyor ısınan parça arızalı parçaymış bu şekilde arıza buluyorlarmış. yorumlara baktım telefoncular genelde bu şekilde yapıyormuş doğruluğu varmıdır acaba ??

hayırlı ramazanlar herkese . sosyal medyada gördüm acaba gerçeklik payı varmıdır ? video da diyor ki elektronik kartlarda arıza bulmak için kartın üzerine çakmak gazı sıkıyor sonrada iyice kuruduktan sonra devreye enerji veriyor ısınan parça arızalı parçaymış bu şekilde arıza buluyorlarmış. yorumlara baktım telefoncular genelde bu şekilde yapıyormuş doğruluğu varmıdır acaba ??
Çakmak gazının soğutucu etkisi var.
Termal kamera ile kontrolde soğutucuya gerek yok.
Arızalı parçada her zaman ısınmaz.
Soğutucu gaz sıkmak bakır yollarıda kısaltır. Çatlaklar varsa görünür olur.
Hatta lehim yerlerinde çatlağada sebep olur.
Entegre içinde hasarada sebep olabilir.

Özellikle güç elemanlarında kısa devre olan parça varsa belli edebilir ama her zaman sonuç vermez. Kısa devre olan eleman az akım çekiyor ısınmıyordur veya öndeki koruma direnci de yanmıştır ısınmaz. Yine bulunsa bile sadece kısa devre olan elemanı değiştirmek yetmez arızanın kaynağını bulup tekrarının önlenmesi gerekiyor.

çakmak gazına ihtiyaç yok bazı durumlarda tehlikeli bile olabilir. bunun yerine soğutucu spreyler var. hatta marketlerde satılan böcek dondurucu spreyler var çakmak gazından çok daha iyi soğutuyor.

1772530296009.png

güzel insan, bir sorunı görmenin, çözmenin onlarca yolu olabilir. ama hepsi yada sonradan üretilen çözümlerin doğru olduğu gerçeği göstermez. bir pcb üzerinde ısınan parçalar aşağı yukarı bellidir. dilinizle parmağınızı ıslatıp, parçanın üzerine koyduğunuda ne kadar ısındığını da anlayabilirsiniz. ustalığınıza ve tecrübelerinize bağlı olarak o parçanın arızalı olduğunu da söyleyebilirsiniz. bizler de çakmak gazını, çakmaklara doldurmaya devam edelim. keşler gibi solumayalım değil mi?

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,962
Üyeler
3,610
Son üye
sütlaç

Son kaynaklar

Back