Çalışma masamı yeniliyorum.

Bir süre küçük raf ve çekmece ile kullandıktan sonra fark ettim ki rafın altındaki boşluk zamanla ıvır zıvır ile dolmaya başladı. Dahası rafta duran termal kamera, ölçü aletleri vs hep toz topladı.

Bende masadaki ilk rafı kaldırdım. Yerine Sembol'ün 510, 512 ve 513 modellerinden plastik çekmeceler koydum. Şimdi bu alanda 510 serisinden 12 adet, değişik derinliklerde 25 adet çekmecem var. İyiki zamanında masanın derinliğini 100 cm tutmuşum. Yoksa bu kadar büyük çekmeceleri koymayı düşünmezdim. Çekmecelerin altınada önceki rafı koydum ki en alt çekmeceler rahat açılsın diye.

Ölçü aletlerimi filan çekmeceye koydum böylece tozdan korurken, daha düzenli bir masa elde ettim. Üstelik bir ürünün bütün aksesuarları aynı çekmece içinde kendine yer bulabiliyor. Sadece araç gereçlerimi değil aynı zamanda bazı raflarada Arduino, Raspberry ve modüller gibi parçaları koydum. Umuyorum toz işi tarihe karışır.

Normal şartlarda bu çekmeceler biraz daha pahalı fakat benim şansıma fabrika satış mağazası 5 dk mesafede olmakla birlikte oradaki yetkili de karşı binadan komşum çıktı.

Çekmecelerin önünde cep bulunuyor. Bu sayede etiket derdi ile uğraşmadan A4 çıktısını maket bıcağı ile keserek kutuların bir bölümünü kolayca etikletledim.


IMG_20220201_193444.jpg
IMG_20220201_193801.jpg
IMG_20220201_193809.jpg





 
Plastik çekmeceler çok kullanışlı olmuş. İyi günlerde kullanılsın.
 
Masayı günden güne kullanıma göre düzenliyorum. Yerleşimi sürekli değiştirsemde genel olarak düzenimden memnunum. Ayrıca kaplama olmadan ham sunta kullanmakla ilgili bir derdimde yoktu. Ancak artık oğlan büyüyor ve masada sulu deneyler filan yapıyor. :eek:

Çocuğun şevkini kırmamak adına dur yapma filan demek istemiyorum. Neyse çözüme odaklandığım için uzatmadan aklımdakini söyleyeyim.

Masanın üstü 265x100 cm ebatlarında, tek parça bir kaplama yapmak istiyorum. Rulo şekilde satılan, zemin ya da panelvanların iç döşemesinin kaplamasında da kullanılan Paralı PVC Muşamba ile kaplamak geliyor. Estekik olarak hiçbir kaygım yok.

PVC ile kaplamak, temizliği su geçirmezliği vb sorunlar için çok iyi çözüm.

Fakat elektrostatik açıdan nasıl olur, PVC'nın kullanımı konusunda hiç bilgim yok. Tavsiye eder misiniz?


1679963135787.png


pvc-parali-musamba-110cmx1m-zemin-dosemesi-otomobil-tabani-529155768__0720405323006541.jpg
 
PVC bant üretiminde elektrostatik etkilerin giderilmesi ile ilgili bir konu buldum. Fikir verebilirdi ama benim IEEE üyeliğim yok. Böyle bir konu olduğuna göre şüphelendiğim gibi PVC'nin uygun bir materyal olmadığını düşündürmeye başladım.


ESD mat düşünüyorum ama onun için başka edinşelerim var. Mesela izalosyon trafosu ile çalışırken mat topraklı ise sorun olur gibi düşünüyorum ama yanlış mıyım?
 
Benim IEEE üyeliğim var ama gene de erişilemiyor. Onun için özel farklı bir üyelik gerekiyor herhalde.

ESD mat en uygun çözüm olur. İzolasyon trafosu ile ilgili nasıl bir endişen var anlamadım :bilmem3:
 
ESD matı çıtçıt yapıp toprak hattına bağlamıyor muyduk? Böyle bir durumda, izole enerjinin bir şekilde ESD mat ile tekrar toprak bağlantısı kuruyormuşuz gibi anlıyorum.

VBLMworkstation.jpg
 
İzolasyon trafosunun olayı, sekonderin şebeke toprağından tamamen bağımsız olmasıdır. Bu durumda senin bir elinde şebeke toprağı bile olsa, hatta bir derenin içerisinde yalınayak dikeliyor da olsan, izolasyon trafosunun sekonderine dokununca çarpılmazsın.
 
Aslında bu banada anlamlı gelmiyordu ama aşağıdaki şekil kafamı karıştırdı. Şimdi fark ediyorum bunun altında a-b diye şıklar varmış.... :D


1680029769147.png
 
Öncelikle şunu @Sercan abi için paylaşayım. Ben IEEE üyeliğim ile açtım ama başka zaman aklında olsun abi science direct falan o da oluyor.
Kuzeydeki soğuk ülkelerde yaşayan yardımsever, paylaşımcı abilerimiz sağolsun.
1680037641735.png
1680037738824.png
1680037808597.png
 

Ekler

  • Electrostatic_Properties_and_Ions_Elimination_Effect_of_Polyvinyl_Chloride_PVC_Adhesive_Tape_M...pdf
    1.3 MB · Görüntüleme: 72
@Atak DOI'yi benim literatör tarama uygulamam sebebiyle sağlık sektöründeki makaleler için çok sık kullanırım ama açıkçası burada aramak hiç aklıma gelmedi.

Bu yardımsever kuzeylilerin sitesini öğrendiğim ayrıca iyi oldu. :D
 
Ben IEEE üyeliğim ile açtım

Üniversitenin herhalde kurumsal üyeliği var. Oradan en üst seviyede erişime sahip oluyorsun. Benimkisi profesyonel üyelik, temel bir erişim var ondan öte herşey paralı. Üniversitede iken olabildiğince yararlanmaya çalış bu olanaktan.
 
Bauhaus'a gidip hemen ince çubuklardan ve masayı tutacak apartlardan bir set daha aldım ve duvara montajını yaptım.

IMG_20210814_133013.jpg

Kardeş bu ince çubukların linki var mı? tam olarak ne diye geçiyorlar, tavsiye edermisin? Osiloskop ve gibi diğer ağır malzemeleri taşırken güven veriyor mu bu raflar.
 

"Duvar rayı" ve "taşıyıcı kol" olanlara bakabilirsiniz. Osiloskop bu raflar için hafif kalır, sorun olmaz yani. Önemli olan rayları duvara sağlam monte etmeniz.
 

"Duvar rayı" ve "taşıyıcı kol" olanlara bakabilirsiniz. Osiloskop bu raflar için hafif kalır, sorun olmaz yani. Önemli olan rayları duvara sağlam monte etmeniz.
Korad gibi bir kaç güç kaynağını taşıyabilr mi diye soracaktım aslında osiloskop alasım var ya yazıya dökmüşüm. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
5,833
Mesajlar
99,482
Üyeler
2,478
Son üye
TA3CD

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top