ibrahimcelik
Kıdemli Üye
Ben de brenner8 kulaniyorum evet hala aynı şekilde program yazıp brenner8 ile hex yüklüyorum zaten picler de eski benimKonu ile alakası olmayan bir şey sormak istiyorum. Ben pic ile çoook eskiden uğraşmıştım. Proton ve brenner programlayıcı kullanıyordum. Elimde hala yıllanmış picler var. Günümüzde pic tarafında hala işler program yaz sonra hex yükle şeklindemi ilerliyor.
0:255 veya 0:0 şeklinde geliyor veri abi bunu en kolay nasıl tanımlarım
O herhalde IDE nin kullandığı bir gösterim şekli, C/C++ dilinde tanımlı olan bir yapı değil.
'0' ':' '2' '5' '5' gönderiyo olabilir mi. Böyle ise o veri tipiyle bunu okuyamazsınız. Data[0]=='0' olarak yazmankz gerekir. bunum içinde her kesmede dizinin indisini arttırıp yeni gelen datayı o indise koymalısın
Hiç denemedim hocam kapalı bir sistemi Arduino yerine pic mikrodenetleyiciyi ile kullanmaya çalışıyorum şuanMesela Putty ekranında (abc) görünüyorsa bu 3 tane char değişkeni demektir işlemci ile bunu okumanız tek yolu, karakter karakter yani tek tek okumaktır. 0:255 verisi 8bitlik haberleşmede tek karakter olarak değerlendirelemez. 'D' verisi putty ekranında nasıl görünüyor?
7 bayt geliyor , bunları karakter katarına ekleyip bir paket yapman lazım data sonunu bulmak için karakter timeout veya gelen karakter \n ve bir önceki \r mi diye kontrol edebilirsin tavsiyem karakter timeout olarak kontrol etmen, gelen 7 karakter paketi de if ile karşılaştırmak istersen de memcmp metodunu yada if icinte tek te 7 karakteride karşılaştırabilirsin.hex şeklinde gelen veri bu şekilde
25262 eklentisine bak