Celeron J4005 İşlemci Hakkında

volta

Kıdemli Üye
Katılım
31 Mart 2021
Mesajlar
1,907
Merhabalar. Hobi çalışmalarında kullanmak için bir mini-pc almayı düşümüyorum. Devre tasarım/simülasyon programları gibi elektronikle alakalı programlar falan kurarım en fazla. Aşağıdaki bilgisayarı buldum. Fiyat olarak uygun. 256gb ssd, 8gb ram iyi fakat işlemcisi kafama takıldı. Buna windows 10 kuracam (istemesemde bazı programlar sadece windows için var :( Yoksa direk ubuntu kurar geçerdim:D). Acaba bu işlemci ile windows 10 ve kuracağım programlar akıcı çalışır mı? Bu işlemcinin yapacağım işlerde limitasyonları nedir? Bunun için illa i3, ryzen 3 işlemci falan mı almak gerek? Bu konuda önerileriniz nedir?

Asus BC178ZV03 PB40 Mini PC
 
Öncelikle bence asus çok pahalı...

Bu tarz bilgisayarları bazı projelerde kullanıyorum. Değişken işler için çok fazla performans bekleme. Sabit bir iş vardır bir bilgisayar gerekiyordur... Bu durumlarda uygun olabiliyor.

Neden böyle küçük birşey bakıyorsun. Normal bilgisayar düşün...
 
Neden böyle küçük birşey bakıyorsun. Normal bilgisayar düşün...
Öncelikle masada fazla yer kaplamasın.İkincisi ekonomik olsun istiyorum. Birde normal kasaya arduino gibi bir kart bağlamak pek pratik olmuyor. Bundan düzgün performans alamayacaksam bir dizüstü düşünebilirim ama.
 
Bunları ben satıyorum diye söylemiyorum ama ben senin yerinde olsam aşağıdakilerden biri gibi (bunlar olmak zorunda değil) bir bilgisayar alırım. 8 GB RAM ve 250 GB SSD aldığın zaman aynı performansı alırsın.

Baktığın ASUS bilgisayarın işlemcisi 2 çekirdek (J4005) en yüksek RAM kapasitesi 8 GB. Aşağıdaki bilgisayarlara daha çok RAM ekleyebilirsin, performans da ona göre olur.

250 GB disk için harcayağın 250 TL civarında, RAM ise en fazla 150 TL tutar. Güzel bir kasa yapman gerekir. Bununla beraber toplamda 700-800 TL'yi geçmezsin.


Onun dışında illa hazır bir çözüm arıyorsan biraz daha performanslı bir notebook bakmanı, o işler için bu bahsettiklerinden uzak durmanı tavsiye ederim.
 
Aslında bunları görmüştüm. Ama işlemcileri 10 yaşından fazla olduğu için ram ve ssd takviyesi de olsa windows 10 çalıştırı mı emin olamadım. Bu takviyelerle windows 10 kurup bir sorun yaşamazsın diyorsanız aşağıdaki bilgisayarı almayı düşünebilirim.
Intel E5300 2.60 GHz işlem
ASUS P5G41T-M LX 775 Anakart (Aynası Mevcu)
NVidia Quadro FX580 Ekran kartı
2 GB RAM
 
Ben zaten bu konfigirasyonla Windows 10 Pro kurup ölçü aletlerini filan bağlamak ve internet için kullanıyordum.

Onu belirtemiyi unutmuşum, anakarta aslında tanımlı orijinal Windows 10 Pro lisanslı da var. Alır da Windows 10 Pro kurar isen zaten anakart lisanslı olduğundan otomatik aktive olacaktır. Aynı zamanda orijinal Windows 10 Pro lisansı da almış oluyorsun.

Üstelik ben bunu üzerindeki 2 GB RAM ile bütün hizmetleri kapatıp sadece internete girmek için Firefox ve multimetrenin basit programlarını kurup kullandım ama RAM takviyesi iyi olur. SSD vardı üzerinde ama onu başka bir bilgisayar için söktüm.

Bu Quadro FX580 ekran kartı da yakın zamana kadar Fusion 360 kullanıyordum ama son güncellemede çuvalladı.

Özetle RAM ve SSD ekleyip bir çok iş için rahatlıkla kullanabilirsin.

Güncel bir bilgisar konuşuyorsak 32 (en kötü 16) çekirdek filan konuşmak gerekiyor. Bugün alacağın ortalama bir telefon bile 2.3 GHz 8 çekirdek işlemci 4 GB RAM'e sahip. İşlemciler eski olsada senin baktığın ile aynı performansta ve performansa göre sınıflandırmak lazım. Taktir senin tabi.
 
Aynen, birine satılana kadar zamanın var. :D

Önemli olan ne ödeyip karşılığında ne aldığın.

Bence her durumda ilk baktıklarını opsiyon olmaktan çıkart. Mümkünse daha iyisini al yoksa bunlar olmak zorunda değil ama benzer bir seçeneği değerlendir.
 
Bence her durumda ilk baktıklarını opsiyon olmaktan çıkart. Mümkünse daha iyisini al yoksa bunlar olmak zorunda değil ama benzer bir seçeneği değerlendir.
Çıkarttım zaten. Normal şartlarda onların yüzüne dahi bakmazdım. Ama paramızın değeri malum. Bunlara bakmam tamamen fakirlikten :). Ya senin sattıklarından yada paraya kıyıp :( düzgün birşey alacam. Birde para olsa bile temel işlemleri sorunsuz yapacak bir bilgisayara 4-5 bin lira vermek insanın gücüne gidiyor.
 
Normal bir bilgisayar zor geçinen memuru bir aylık maaşı kadar olunca, 10 yıl önceki ile emsal sayılacak model de 2 bin oluyor.

Maalesef hepimiz aynı mağduriyeti yaşıyoruz.

Normalde bunları satacak değilim ama benim de alacağım cihazlar aynı şekilde bana pahalı. Hepimiz bu düzenin hem ateşi hem de mağduruyuz.

Lanet bir kısır döngü! Su üstüne kalmak zorundayız. :mad:
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,659
Mesajlar
97,345
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top