Çılgınca bir dağınıklık

Octopart için kişiye özel api yapılamaz mı?
Sistemi kullanmak isteyen kendi hesabından bağlanır, kendine ait 500 sorgusunu kullanır.
Api'nin ne olduğunu biliyorum ama kodlama kısmında nasıl faydalanılıyor bilmiyorum.

Olabilir ama birinden kredi kartı bilgileri ile ücretsiz diye aldığı api-key'i benim sistemime yükle diyemem. Limit aşılır ya da başka bir aksilik olursa ne olacak? Sonuçta bu ticari yazılım değil ve bende bunu ona göre daha ilkel şartlarda geliştirip/barındıracağım.

Aslında ilk gönderiyi yazarken aklıma başka bir seçenek daha geldi. Partbox belirli bir limitte ücretsiz kullanım hakkı sunuyor. İlk veri tabanı burada oluşturulup topluca transfer edilir. Sistem 500 sonuç gösterdiği zaman otomatik olarak o ay başka sorgu yapmayabilir. Her türlü Octopart hep bir dolambaçlı olacak.

Diğer taraftan bakarsan Özdisan'da eski ürünleri bulamıyorsun ama güncel ürünlerin hemen hepsi mevcut ve kendi içindeki limitleri ile sorunsuz çalışır. Mouser da aynı şekilde kendi içindeki limitler ile sorunsuz, sadece Özdisan'a göre detay bilgileri yerine kısa açıklama ile yetinip detay gerektiğinde kendi sayfasını açarak kullanmak gerekir. Bunlar da ücretsiz/zahmetsiz seçenekler.

Bu arada, aklınıza gelen bu üç firmadan daha geniş veri tabanı olan firma var ise onlara bakarım.
 
Bu konuyu okurken ortaligin daginikligindan konu ver cekmeye nasil geldi algilayamadim. :)

Ne yapmak istedigine de tam vakif degilim ancak amac malzeme arastirmak bulmak ise ben olsam ozdisan i tercih ederim. Yurt disi herturlu malzeme nasil olsa bulunabiliyor. Onemli olan tr de bulabilmek. Ben bir kart tasarlar iken tr de temin edilebilen parcalari kullanmaya ozen gosteririm.
 
Bu konuyu okurken ortaligin daginikligindan konu ver cekmeye nasil geldi algilayamadim. :)
Temel amaç atölyeyi şu köşe yaz köşesi, şu köşe kış köşesi, ortada su şişesi diye ayırıp oh ne ferah oldu demek değil. Malzemelerin bir bölümünü çekyatın altına bir bölümünü para kasasına da saklasan (birbirinden bağımsız saklasan) her zaman nerede olduklarını bileceğin ve hali ile erişebileceğin hale getirmek.

Örneğin bu işlerle uğraşan bir amatörsün ve eline bir hurda cihaz geçti, bunun üzerinden bir takım entegre, motor, güç kaynağı ya da cihazın bir bölümünü (modül olarak) kullanmak için kapalı bir kutuya koyup kaldırdın. Aradan 6 ay geçtiğinde o malzemeler artık atsan atılmaz satsan satılmaz. Çünkü o (nereye koyduğunu hatırlamadığın) kapalı kutuda unutulur gider. :D Doğal olarak ihtiyaç halinde sende olmasına rağmen gidip yenisini alırsın.

Bir diğer yandan programın başka bir özelliği de şöyle olacak, bu malzemeleri atıl bekletmek yerine, o an kullanacak biriyle paylaşabilirsin. Böylelikle bu işle ilgilenenlerin daha kümülatif malzemeye erişim imkanı olabilir. Tabii bu çok iyi niyetli bir fikir, ilk aşamada birbirini tanıyan kimselerle başlayıp referans ile ilerlenir. Gerçi sende boşta duran, şey başkasına dünyanın sonunu getirmediği sürece ne amaçla giderse gitse ne olur?


Ne yapmak istedigine de tam vakif degilim ancak amac malzeme arastirmak bulmak ise ben olsam ozdisan i tercih ederim. Yurt disi herturlu malzeme nasil olsa bulunabiliyor. Onemli olan tr de bulabilmek. Ben bir kart tasarlar iken tr de temin edilebilen parcalari kullanmaya ozen gosteririm.

Geçen hafta bizim depodaki eski yazıcılardan şunu söktüm:

Quality-assurance-isolation-power-CAK-001AF-CAP-2405F-CBN-2405SFA-Japan-production-power-module.jpg


Özdisan'da bununla ilgili bilgi bulmak mümkün değil. Programın amacına uygun olabilmesi için bunun da tüm bilgileri ile saklamak gerekir. Octopart kullanırsam:

Şimdi bu sadece bir kere yapacağın amatör bir cihaz için lazım olsa ve benden talep edebilsen süper olmaz mıydı? :D
 
Anladim sanirim programa herkez kendi envanterini girecek. Bu siteler ise component bilgisi icin kullanilacak...

Dedigin gibi iyi niyetli bir dusunce. Bir baska sikinti daha var kargo paralari artik cok yuksek... Yakin olanlar icin iyi ama uzak olanlar icin sikinti..
 
Bir baska sikinti daha var kargo paralari artik cok yuksek...
O da ayrı bir sıkıntı, anlaşmalı olunca fiyatı 10 TL olan hizmetin düz fiyatı 25-30 TL. Verilen hizmet değişmiyor. Aradaki 2-3 kat fahiş fiyat farkı neyin karşılığı? Aleni haksız kazanç... o_O
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,833
Mesajlar
99,481
Üyeler
2,477
Son üye
krmz

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top