Kare dalgada ana frekans önemli.kare dalga kullanırsam da oluşan harmoniklerden dolayı aslında tam tonu değil de onun yarattığı diğer tonları duyuyor olabilirim diye düşündüm.
bu ses seviyesi ile anlaşılırlık aslında PA (public announce) sistemlerinde de çok ciddi bir konu. şahit olmuşsunuzdur bir tren ya da otogarda ses yüksek ama anlaşılırlık zayıftır. duyulsun diye daha da açarlar ama bu defa hiç anlaşılamaz. vakti zamanında EN54 (yangın anons) sertifikalı projelerde ürün geliştiriken bu voice clarity (terimi yanlış hatırlıyor da olabilirim) bizi epey uğraştırmıştı.
işitme cihazı kullananların çoğu aslında duyuyor ama anlamıyor. o kulaklıklar da sadece sesi arttırmıyor bildiğim kadarıyla. seslerin içinden bazı tonları-frekansları o kulağa göre filtreleyerek anlaşılırlığı arttırıyor. muhtemelen duyma sorunu yaşayanlar da bir hasar nedeniyle bazı tonlar diğerlerini bastırıyor ve homurtu şeklinde anlaşılmaz duyuluyor.
düzenli magnezyum kullanımının kulak çınlamasına iyi geldiğini duymuştum, tabi farklı çınlama sorunları var kulak hasarı olan kişilerde fayda sağlamayabilir.
Odyo testinin bir eksiği war.Odyo testi gibi
Rahmetli dedemin kulağını yıkatmıştık. Lakin duyumunda pek bişey farketmemişti.Bugune kadar hic kulaklarimi yikatmadim. Youtube videolarinda igrenc kulak yikama videolari var.
Aramizda kulak yikatip duyma yeteneginde iyilesme yasayan var mi?
Bias sinyaliyle eşik değerini aşmak istiyorsun kısacası.Şimdi, şu şekilde entegreler mevcut:
2MHz frekansta, 80Khz civarına kadar ses dalgası oluşturabiliyor. Motor sürmek için kullanılabilir gibi.
Acaba, ihtiyarladıkça düşük frekansların üzerine yüksek frekansları bindirerek beyin kandırılabilir mi?
Benim kulaklarımı istemediğim halde yıkadılar.Bugune kadar hic kulaklarimi yikatmadim. Youtube videolarinda igrenc kulak yikama videolari var.
Aramizda kulak yikatip duyma yeteneginde iyilesme yasayan var mi?
Mahalle trafolarının yakınından geçerken hiç ses duymuyorsunuz o zaman?Testlerde sadece frekans değil ses şiddetide ayarlanabilir olmalı.
Ben mesela 250hz duymuyorum. Ama parmağımı koyunca parmağım hissediyor.
Aynı şekilde motor gürültüsünüde duymuyorum. Ama midem hisseddiyor.
Evet duymuyorum.Mahalle trafolarının yakınından geçerken hiç ses duymuyorsunuz o zaman?
Geçmiş olsun.Evet duymuyorum.
Ama çevresindeki malzemelerin doğal titreşim frekansları ile module edilirse duyarım.
8000hz civarında sürekli kulak çınlamamda var sinir bozucu.
Eski insanlar kulağa susam yağı koyarlardı.
Ben de Demir 3 klorur ile deneecegim.
Bir ara bir projemiz wardı.50 Hz guclu bir sinyal 50Hz den daha yuksek bir frekansla nasil module edilir?