Cok ince uclu kalem niyetine

Mikro Step

Kıdemli Üye
Kalemle 0.1mm capinda daire cizmek istersek nasil bir kalem ve kagit gorevi gorecek nesne secmemiz gerekir.

Kalemle 0.1mm capinda daire cizmek istersek nasil bir kalem ve kagit gorevi gorecek nesne secmemiz gerekir.
Tam daire olmaz çokgen olur. :)
Kalem ucuda kağıt liflerinin kalınlığı kadar olmalı.
Metal olursa yüzey pürüzlüğü kadar olmalı.

Yapay zekaya kağıt lifleri ile metallerin yüzey pürüzlüğünün kaç mikron olduğunu sordum.

https://duck.ai:Kağıt lifleri, genellikle 10 mikron ile 100 mikron arasında değişen çaplara sahiptir. Ancak, bu değerler kağıdın türüne, üretim yöntemine ve kullanılan ham maddeye bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Örneğin, selüloz lifleri genellikle daha ince olup, 10-30 mikron arasında olabilirken, bazı kağıt türlerinde daha kalın lifler de bulunabilir. Kağıt üretiminde kullanılan liflerin boyutu, kağıdın özelliklerini ve kalitesini etkileyen önemli bir faktördür.

Metallerin yüzey pürüzlüğü, kullanılan işleme yöntemine, malzeme türüne ve yüzeyin son durumuna bağlı olarak değişiklik gösterir. Genel olarak, metal yüzeylerinin pürüzlülüğü birkaç mikrondan (µm) birkaç yüz mikrona kadar değişebilir.

• Kaba yüzeyler: 1-10 µm arası pürüzlülük değerlerine sahip olabilir.
  • Orta düzeyde yüzeyler: 0.1-1 µm arası pürüzlülük değerleri.
  • İyi işlenmiş yüzeyler: 0.01-0.1 µm arası pürüzlülük değerleri.
  • Aynalı yüzeyler: 0.01 µm'nin altına kadar inebilir.
Bu değerler, yüzey pürüzlülüğünü ölçmek için kullanılan farklı standartlara ve ölçüm yöntemlerine göre değişiklik gösterebilir. Yüzey pürüzlülüğü, metalin işlenmesi, kaplanması ve uygulama alanları açısından önemli bir parametredir.

6c55a060777b5d89894bcae2494f4017.jpg

Kaç numara mesh kullanırsak 0.1 mm daire çizebiliriz? :)

Torna kalemini taşlayarak sivriltmeye çalışsam onun bile sivri ucunu 0.1 mm den ufak yapamam.
Belki hassas taşlarsam 0.05 mm olur. O uçlada 0.1 mm daire filan çizilmez. :)

1000px-Comparison_CD_DVD_HDDVD_BD.png

Blueray disk deliklerinin gerçek görüntüsünü bulamadım. Bulan varsa atabilir mi?

kalemle nasıl olur bilmiyorum, hassas yüzey ve çok ince uç sorunu çözülse bile mekanizmaya 0.1mm daire çizecek hareketi vermek zor iş. o ölçülerde yerden gelen vibrasyonlar bile etkilidir. tabi optik pozlama teknolojileri ile çok çok daha hassas çemberler çizilebilir.

Son düzenleme:
Derdim mekanigimi test etmek zaten. Cizimi buyutup gormek istiyorum.

Mini cnc yapip bizim cihazimiz 1um hassasiyette diyerek 0.1mm hassasiyetteki makineleri kotulemeleri uzerine, eger makineniz o kadar iddiali ise cizin 0.1 mm capinda bir daire de gorelim demek istiyorum. Tabi ki bunu diyebilmek icin once benim cizebilmem ve gosterebilmem lazim.

Son düzenleme:

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,115
Üyeler
2,883
Son üye
alemrans

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back