D10'u geçtiğimiz bir tarihte sökmüştük. Orası boşta şuanda. Neden söktüğümüzü hatırlamıyorum.@Gokrtl
Evet c18. Fakat senin şemada D10 bu senaryoya engel olmak için konulmuş gibi görünüyor.
37711 eklentisine bak
D10'u geçtiğimiz bir tarihte sökmüştük. Orası boşta şuanda. Neden söktüğümüzü hatırlamıyorum.@Gokrtl
Evet c18. Fakat senin şemada D10 bu senaryoya engel olmak için konulmuş gibi görünüyor.
37711 eklentisine bak
Acizane tavsiyem 2.2 uF Tantal SMD yerine 2.2 uF MLCC daha ufak boyda seçebilirsin.Eletronik yükümdeki IRFP260N yanık olduğu için çeşitli akımlarda deneyemedim.
Kargo bekliyorum yarın yada öbür gün elime ulaşır malzemeler. O zaman devam edicem.
Bu vesileyle sipariş listemi de paylaşayım.
37702 eklentisine bak
Sipariş yola çıktı bile. Belki bir dahaki sefere.Acizane tavsiyem 2.2 uF Tantal SMD yerine 2.2 uF MLCC daha ufak boyda seçebilirsin.
Boyutuna dikkat etmedim hiç. Smd ler arasında en yüksek amperi bu veriyordu (300mA) o yüzden bunu tercih ettim.Ayrıca 4148 sod523 çok çok ufak boyutta.
SOD123 kılıfında alırsan biraz daha cımbızın ucuna sığar boyutta olur.
MLCC hem boyutları daha küçük olabiliyor hemde kutupsuz olması gibi bir avantaja sahip.Sipariş yola çıktı bile. Belki bir dahaki sefere.
MLCC Tantaldan daha mı iyi yoksa sadece boyut için mi söylüyorsun?
Boyutuna dikkat etmedim hiç. Smd ler arasında en yüksek amperi bu veriyordu (300mA) o yüzden bunu tercih ettim.
Ben en baştan konuya hakim değilim. Nerede kutupsuz kullanılır, nerede kutuplu kullanılır bilmiyorum.Tantallar ters gerilimde nakavt oluyor biliyorsundur.
Dip versiyonu 500mA verebiliyor. Bende çoğunlukla SMD kullanmak istediğim için bulabildiğim en yakın rakamı aldım.4148 için 300mA biraz uçuk gibi.
Bunlarıda bir incelerim.SD103 SO123 kılıfta. İsmiyle kılıfı çok benziyor
1N5819HW SMD gene SOD123 kılıfında 1 Amper.
Bütün hepsini eğitim zayiatı yapmadan önce aşağıdaki öneriyi es geçme.Birini yakıp içini açmak için sabırsızlanıyorum.
Bence tasarım çok iyi değil. R43 direnci 250 ohm altına düşürülürse sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum.
Tek başıma karar verebileceğim bir konu değil. @taydin 'in onaylaması gerekiyor.Bütün hepsini eğitim zayiatı yapmadan önce aşağıdaki öneriyi es geçme.
Resimdekilerin hepsi özdisan abi.Transistörleri nereden aldın?
2N3055'in voltaj dayanımı 60V. Belki de biz bu sınıra çok yaklaştığımız için patlıyor patatesler.Aslında 5V altında test yapmak çok mantıklı değil, ama daha önce göç edenleri nasıl test ettiysek aynı test etmek istiyoruz, o açıdan 5V seçiyoruz. Normalda 5V çıkış voltajında trafo kademesi değişecek ve pass transistör çok daha az voltaj görecek.
Sorun çin malı dandik transistörler mi imiş ?Evet devre 1 saat kadar stabil çalıştı ve hatta ısı 39 dereceye düştü. Durumda değişiklik olmayınca kapattım. Artık elektronik yük ile daha yüksek akımlarda deneme yapacağız.
Şuanda kesin cevap veremiyorum çünkü devreden maksimum 500mA çekebiliyorum.Sorun çin malı dandik transistörler mi imiş ?