Evet olmaması gerekiyor ancak daha önce negatif voltaj tarafı çöktüğü için sorun yaşanmıştı diye hatırlıyorum.Aslında bu noktada negatif voltajı da sorguluyorum. Çıkış transistörler bir darlington yapı, yani giriş voltajı 1.4V un altına indiği anda çıkışı kesecek. Eğer opamp çıkışı da VEE ye 1.4 dan daha fazla yaklaşıyorsa negatif VEE ye ihtiyacımızın olmaması lazım, öyle değil mi?
Evet olmaması gerekiyor ancak daha önce negatif voltaj tarafı çöktüğü için sorun yaşanmıştı diye hatırlıyorum.
Madem konu opamplardan açıldı, buffer amaçlı kullanılan u11'e gerçekten gerek var mı?
Sanırım negatif besleme demek istedin.Negatif referans pozitife kaçıyor, o zaman tabiki sorun çıkacak, çünkü artık darlingtonlar kesime gidemeyecek. Ama negatif referans doğrudan şase olursa ne olur?
Yada opampların beslemesi hep 32v sargısından alınacak...Bu charge pump'ı kaldırıp negatif voltajı ayrı bir sargıdan almak en garantisi olacak herhalde ...
Sizin karşılaştığınız hiç bir sorunla karşılaşmadık o zamanlarda.
Negatif besleme olmayınca GND olunca opamp çıkışı hiç bir zaman gnd ye eşit olmaz. (Rail-to-Rail olamadığı için)
Dolayısı ile regülasyon çıkışında birmiktar pozitif çıkış olur. sıfır volt çıkışa ayarlamanız mümkün olamaz.
Yada opampların beslemesi hep 32v sargısından alınacak