Evet tam olarak şundan. Benim işyerinde var bundan.Elektronik kartlardaki oksitlenmeyi önlemek için silikon koruma tabakası uygulanıyor. Mal daha tazeyken uygulamak gerekir18727 eklentisine bak
Özellikle denemişliğim yok. Ama daha önce üzerine bundan sıkılmış bir kart verdiler bana. Tabi benim haberim olmadığı için anlamadım. Bir elemanı sökmek için havyayı bastım. Bu malzeme hemen eridi, elemanı rahatlıkla söktüm. Ama orada eriyip de iletişim problemi yaratır mı bilmiyorum. Veya cımbızla kazınır mı bilmiyorum. Bir boşlukta sıkar denerim.Peki bu sonradan çıkarılabiliyor mu?
Daha çok silikon a benzeyen başbelası birşey. Elimde bundan sıkılmış kartlar var. Sadece dış ortamla hava ve sıvı izolasyonu sağlamak için kullanılabilir. Üstten ölçü aletini sokunca cort diye aşağı kadar iniyor . Mukavemeti yok.Peki bu sonradan çıkarılabiliyor mu?
Sıcaklar hala geçmedi burada. Öyle isteksiz uğraştım ki anlatamam. Havya 300 derecedeydi, artırmaya bile üşendim. Sırf spray'in ne olduğu anlaşılsın diye kendimi zorlayıp çektim videoyuÇok güzel bir ürün o zaman bu sprey. Sıkınca güzel koruma yapıyor, ama gerektiğinde de çıkarabiliyorsun. Hatta çıkarmasan bile lehimleme yapılmasına izin veriyor. Bu arada ilk eritmeye çalıştığın yer bakır plaka, onu öyle kalem havya ile eritmek çok zor, 100 W üzeri havya lazım oraya. İkinci eritmeye çalıştığın SMD komponent de erimez çünkü kurşunsuz lehim o, 350 ℃ nin üzerine çıkman lazım.