Uzun süredir üzerinde çalıştığım Direnç Hesaplama Makinesinin bitirmiş bulunmaktayım.
Doğruyu söylemem gerekirse bu kadar zorlanacağımı hiç sanmıyordum. Okul yıllarında matematik dersinde "nerede kullanacağız bu abuk subuk formülleri" dediğim için şuan kendimden utanıyorum.
Programı yazarken sıkıştığım anlarda desteğini esirgemeyen @taydin abim ve Burak Yılmaz arkadaşıma ve gerek duyduğumda yardım edebileceğini belirten @Baran EKREM 'e Çok Teşekkür Ederim.
Direnç hesaplama programımız altı parça olarak planlandı.
Bu program dirençlerin bilgisayar ortamında hesaplanması amacı ile tasarlanmıştır.
Sadece Windows işletim sistemlerinde çalışır. Akıllı telefonlarda çalışmaz.
Direnç renklerini ister mouse ile, ister klavye üzerindeki tuşları kullanarak girebilirsiniz.
Ayrıca "Enter" tuşu "Hesplama", "Delete" tuşu "Silme", "BackSpace" tuşu son girilen rengi "Geri" almaktadır.
Altın rengi için "A" tuşuna, Gümüş rengi için "G" tuşuna basabilirsiniz.
Programı kapatmak için "ESC" tuşuna basabilirsiniz.
Yer Kaplamaz, Kurulum Gerektirmez.
Bir şeylerin yanlış olduğunu düşünüyorsanız bana mail atabilirsiniz: gokokrtl@gmail.com
Program Sürümü Direnç Hesap Makinesi V4.08.03.20
Doğruyu söylemem gerekirse bu kadar zorlanacağımı hiç sanmıyordum. Okul yıllarında matematik dersinde "nerede kullanacağız bu abuk subuk formülleri" dediğim için şuan kendimden utanıyorum.
Programı yazarken sıkıştığım anlarda desteğini esirgemeyen @taydin abim ve Burak Yılmaz arkadaşıma ve gerek duyduğumda yardım edebileceğini belirten @Baran EKREM 'e Çok Teşekkür Ederim.
Direnç hesaplama programımız altı parça olarak planlandı.
Bu program dirençlerin bilgisayar ortamında hesaplanması amacı ile tasarlanmıştır.
Sadece Windows işletim sistemlerinde çalışır. Akıllı telefonlarda çalışmaz.
Direnç renklerini ister mouse ile, ister klavye üzerindeki tuşları kullanarak girebilirsiniz.
Ayrıca "Enter" tuşu "Hesplama", "Delete" tuşu "Silme", "BackSpace" tuşu son girilen rengi "Geri" almaktadır.
Altın rengi için "A" tuşuna, Gümüş rengi için "G" tuşuna basabilirsiniz.
Programı kapatmak için "ESC" tuşuna basabilirsiniz.
Yer Kaplamaz, Kurulum Gerektirmez.
Bir şeylerin yanlış olduğunu düşünüyorsanız bana mail atabilirsiniz: gokokrtl@gmail.com
Program Sürümü Direnç Hesap Makinesi V4.08.03.20
Ekler
Son düzenleme: