DIY Reflow tablası

5 saattir bu illet ekran yüzünden lehim yapıyorum :kizgin3: bir daha lcd kullanırsam i2c ile artık. leş gibi kablo yığını oldu içerisi çünkü hahaha. tek sıkıntı kaldı 100k termistörü arduino nanoya okutmak, voltaj bölücü yapmam gerekiyor fakat nedense çalışmıyor, garip... 10k direncin serisine 100k thermistor bağlı fakat sabit olarak 150 derece okuyor .

1745786859572.jpeg

gorunus olarak guzel duruyor. sagdaki butona aldirmayin potansiyometreye civata bulamadim evde :kafa_samar:

Sabit aydınlatma ve sabit kontrast yapılırsa; ekran için toplam sekiz kablo olur.

Sabit aydınlatma ve sabit kontrast yapılırsa; ekran için toplam sekiz kablo olur.
Evet, fakat bu kadar çok gnd olacagini tahmin etmemistim, bu yuzden her seyi geri sokup klemenslemek zorunda kaldim vs vs, duzenlemeyle ugrastigim icin, kisacasi plansizliktan verimsiz bir 5 saat oldu, en azindan simdilik voltaj bolucuyu de cozdugum icin duzenleme ve yazilim kaldi.

bugün her şeyi sıfırdan yaptım. yazılımını yazdım. tamamen çalışıyor. bir kaç sıkıntı kaldı doğru çalışması için.
1) SSR algoritmasını iyileştirmem gerek
2) PID nasıl hesaplanır bilmiyorum. llm'lere güvenerek deneyeceğim
3) Thermal runaway vs, kısacası güvenlik koruması.

Thermal runaway korumasına gerek yok, bunların içinde ısıtıcı eleman olarak PTC var. Ama bir süre sonra otomatik kendini kapatsa iyi olur. Açık unutulması tehlikeli.

Bir de o vida başlarından bir şekilde kurtulun bence. Sinir ediyor.

Kasayı 3d ile yapmışsın. Potansiyometreye de bir teker yap. :)
potansiyometreyi tutan somunu bulamadim aslinda, zaten buton daha iyi oldu islevine gore hahah :D

bir sikinti buldum tam suan. SSRi full pwm ile sursem de 150 dereceyi gecmiyor tabla, acaba ssr da mi sikinti var tablada mi. ssr 3hz'de suruluyor. bu yuzden olabilir mi? ben konsolda pwm'i %100 gorsem de belki bir kandirmaca vardir.

Thermal runaway korumasına gerek yok, bunların içinde ısıtıcı eleman olarak PTC var. Ama bir süre sonra otomatik kendini kapatsa iyi olur. Açık unutulması tehlikeli.

Bir de o vida başlarından bir şekilde kurtulun bence. Sinir ediyor.
Havsa acabilirim maksimum civata baslarina, calisir hale geldiginde bakacagim. PTC isitici olunca ne degisiyor ki? benim bildigim sadece isindikca gucleri azaliyor. ben yine de thermal runaway koyacagim. termistor bozulursa vs, mesela 100 derecede 5 saniye kalmissa ve SSR calisiyorsa kapaticak kendini

potansiyometreyi tutan somunu bulamadim aslinda, zaten buton daha iyi oldu islevine gore hahah :D

bir sikinti buldum tam suan. SSRi full pwm ile sursem de 150 dereceyi gecmiyor tabla, acaba ssr da mi sikinti var tablada mi. ssr 3hz'de suruluyor. bu yuzden olabilir mi? ben konsolda pwm'i %100 gorsem de belki bir kandirmaca vardir.
Bu cozuldu. nasil cozuldu bir fikrim yok. kodu degistirmedim bile. fakat bir sey kesfettim. yazilimi atmak icin arduino nanonun kablosunu kullanarak guc verdigimde lcdnin kontrasti tam tadinda. ama normal bir usb kablodan klemenslere guc uygulayinca buyuk ihtimalle stabil olmadigi icin veya parazitten arkaplan tamamen beyaz. sadece 45 derecelik acidan yazilar gorulebiliyor. eger bu sorunu cozup PID ile olan mucadelemi kazanırsam oldu bu proje.

Havsa acabilirim maksimum civata baslarina, calisir hale geldiginde bakacagim. PTC isitici olunca ne degisiyor ki? benim bildigim sadece isindikca gucleri azaliyor. ben yine de thermal runaway koyacagim. termistor bozulursa vs, mesela 100 derecede 5 saniye kalmissa ve SSR calisiyorsa kapaticak kendini
Evet ısındıkça iç direnci artıyor ve çektiği güç azalıyor. Bu şekilde belirli bir sıcaklığı geçemiyorlar. Böyle olmasa şebekeye bağlasak kendi kendine yangın çıkarırdı. Yine de temkinli olmak iyidir, yüksek wattlı ısıtıcıyla şaka olmaz.

Bu cozuldu. nasil cozuldu bir fikrim yok. kodu degistirmedim bile. fakat bir sey kesfettim. yazilimi atmak icin arduino nanonun kablosunu kullanarak guc verdigimde lcdnin kontrasti tam tadinda. ama normal bir usb kablodan klemenslere guc uygulayinca buyuk ihtimalle stabil olmadigi icin veya parazitten arkaplan tamamen beyaz. sadece 45 derecelik acidan yazilar gorulebiliyor. eger bu sorunu cozup PID ile olan mucadelemi kazanırsam oldu bu proje.
heh. neden oldugunu farkettim simdi. arduino nanonun kablosundan baglayinca neden termistor 150 dereceyi gecmiyor... tabla 200 derecelerde dolanirken. fakat normal usb kablosundan guc verdigim zaman sicaklik artiyor artiyor sonra 150lere gelince sapitmaya basliyor.. birden 300-500 derece gosterip 100k termistor oldugu icin -273 gosteriyor ardindan. sanirim bu termistorle alakali ya da kablonun ground kismiyla alakali bir sorun var. fakat sadece tahmin yurutuyorum, bilgili birisi varsa fikirlerini bekliyorum:)

Forum istatistikleri

Konular
7,670
Üyeler
3,098
Son üye
ayhan63

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back