Mikro Step
Kıdemli Üye
- Katılım
- 25 Eylül 2022
- Mesajlar
- 6,951
Belki vidanin alti kismina aralikli sekilde somunlar takmak bile cozum olur.
Evet, fakat bu kadar çok gnd olacagini tahmin etmemistim, bu yuzden her seyi geri sokup klemenslemek zorunda kaldim vs vs, duzenlemeyle ugrastigim icin, kisacasi plansizliktan verimsiz bir 5 saat oldu, en azindan simdilik voltaj bolucuyu de cozdugum icin duzenleme ve yazilim kaldi.Sabit aydınlatma ve sabit kontrast yapılırsa; ekran için toplam sekiz kablo olur.
Kasayı 3d ile yapmışsın. Potansiyometreye de bir teker yap.41673 eklentisine bak
gorunus olarak guzel duruyor. sagdaki butona aldirmayin potansiyometreye civata bulamadim evde![]()
potansiyometreyi tutan somunu bulamadim aslinda, zaten buton daha iyi oldu islevine gore hahahKasayı 3d ile yapmışsın. Potansiyometreye de bir teker yap.![]()
Havsa acabilirim maksimum civata baslarina, calisir hale geldiginde bakacagim. PTC isitici olunca ne degisiyor ki? benim bildigim sadece isindikca gucleri azaliyor. ben yine de thermal runaway koyacagim. termistor bozulursa vs, mesela 100 derecede 5 saniye kalmissa ve SSR calisiyorsa kapaticak kendiniThermal runaway korumasına gerek yok, bunların içinde ısıtıcı eleman olarak PTC var. Ama bir süre sonra otomatik kendini kapatsa iyi olur. Açık unutulması tehlikeli.
Bir de o vida başlarından bir şekilde kurtulun bence. Sinir ediyor.
Bu cozuldu. nasil cozuldu bir fikrim yok. kodu degistirmedim bile. fakat bir sey kesfettim. yazilimi atmak icin arduino nanonun kablosunu kullanarak guc verdigimde lcdnin kontrasti tam tadinda. ama normal bir usb kablodan klemenslere guc uygulayinca buyuk ihtimalle stabil olmadigi icin veya parazitten arkaplan tamamen beyaz. sadece 45 derecelik acidan yazilar gorulebiliyor. eger bu sorunu cozup PID ile olan mucadelemi kazanırsam oldu bu proje.potansiyometreyi tutan somunu bulamadim aslinda, zaten buton daha iyi oldu islevine gore hahah
bir sikinti buldum tam suan. SSRi full pwm ile sursem de 150 dereceyi gecmiyor tabla, acaba ssr da mi sikinti var tablada mi. ssr 3hz'de suruluyor. bu yuzden olabilir mi? ben konsolda pwm'i %100 gorsem de belki bir kandirmaca vardir.
Evet ısındıkça iç direnci artıyor ve çektiği güç azalıyor. Bu şekilde belirli bir sıcaklığı geçemiyorlar. Böyle olmasa şebekeye bağlasak kendi kendine yangın çıkarırdı. Yine de temkinli olmak iyidir, yüksek wattlı ısıtıcıyla şaka olmaz.Havsa acabilirim maksimum civata baslarina, calisir hale geldiginde bakacagim. PTC isitici olunca ne degisiyor ki? benim bildigim sadece isindikca gucleri azaliyor. ben yine de thermal runaway koyacagim. termistor bozulursa vs, mesela 100 derecede 5 saniye kalmissa ve SSR calisiyorsa kapaticak kendini
heh. neden oldugunu farkettim simdi. arduino nanonun kablosundan baglayinca neden termistor 150 dereceyi gecmiyor... tabla 200 derecelerde dolanirken. fakat normal usb kablosundan guc verdigim zaman sicaklik artiyor artiyor sonra 150lere gelince sapitmaya basliyor.. birden 300-500 derece gosterip 100k termistor oldugu icin -273 gosteriyor ardindan. sanirim bu termistorle alakali ya da kablonun ground kismiyla alakali bir sorun var. fakat sadece tahmin yurutuyorum, bilgili birisi varsa fikirlerini bekliyorumBu cozuldu. nasil cozuldu bir fikrim yok. kodu degistirmedim bile. fakat bir sey kesfettim. yazilimi atmak icin arduino nanonun kablosunu kullanarak guc verdigimde lcdnin kontrasti tam tadinda. ama normal bir usb kablodan klemenslere guc uygulayinca buyuk ihtimalle stabil olmadigi icin veya parazitten arkaplan tamamen beyaz. sadece 45 derecelik acidan yazilar gorulebiliyor. eger bu sorunu cozup PID ile olan mucadelemi kazanırsam oldu bu proje.