Domain adinin yillik uzatim fiyati abarti degil mi?

Mikro Step

Kıdemli Üye
GoDaddy domain adimin yillik uzatim bedeli icin 72 USD icin istiyor.

Abarti degil mi?

Nasil olsa adi benden aldi istedigim gibi fiyat artiririm mi diyor bu adamlar?

Siz ne kadar oduyorsunuz?

GoDaddy kötü. Name.com'a geçiniz

Az önce uzatma girişiminde bulundum.

Name.com'da 1 domain için çıkan rakamlar:

Subtotal: ₺655.07
ICANN Fee: ₺6.72
Toplam: ₺661.78

18USD gibi

Domain yenileme, özellikle de yurt dışında, çok ucuz olması lazım. 72 dolara muhtemelen hosting ücreti vs dahil edilmiş olabilir.

Ben şimdi fiyatların çok daha pahalı olduğu Türkiye'de turhost'ta bir org alan adı yeniledim. yıllık 890 TL (kdv dahil)

Godady de .net alan adı yenilemesi için 2 hafta önce 656 tl ödedim.
Muhtemelen sizin ödemenizde sadece alan adı yenilemesi yoktur.
E-posta kullanıyorsanız onların yenilemeleri yaklaşık olarak dediğiniz fiyatlarda.

Gelen maile baktim. Mesajimda yillik degil iki yillik yenileme bedeli imis. Fakat dediginiz rakamlara gore gene de cok yuksek.
Dogrudan godaddy sitesine girip baktim 2 yillik 43.38 Euro istiyorlar.

Bu da garip. Eposta da fiyat ayri web sitelerindeki sayfamda gorulen fiyat ayri.

Gelen mail sahte de gorunmuyor.

Site adini godaddyden aldigim icin artik godaddy ile mi devam etmek zorundayim?

Domain adını transfer edebilirsiniz.
Domain adınızı aktif olarak kullanıyorsanız (bir hostinge bağlı) eski hostingide kullanabilirsiniz (bazı yönlendirme ayarları yapmanız gerekir) veya domain hizmetini taşıdığınız yeni yerden size uygun hosting paketini ayrıca satın almanız gerekir.

Transfer işlemlerinde firmalar genelde belirli bir düzeye kadar yardımcı oluyorlar.

Hosting firmasını değiştirip siteyi ayağa kaldırdığınızda, global dns kayıtlarının güncellenemesi 1..3 gün kadar sürebilir. Bu işlem arka planda otomatik olarak gerçekleşir sizin birşey yapmanıza gerek yok. Web adresi ile sitenizi açmak istediğinizde bu süre zarfında sitenize erişilemez. Acil bir durum varsa hostingin IP adresini öğrenip IP adresi üzerinden erişebilirsiniz.

Size teklif edilen tutar sadece domain name hizmetimi, yoksa hosting hizmetide dahilmi?

Hayir hayir. Godaddy'den sadece isim almistim. Hosting farkli bir firmadan. isim yenileme ucretini hep godaddye mi yapmam gerekecek onu soruyorum.

Türk ticaret net firmasından .com uzantılı domaini yılbaşında 1 yıllık yeniledim.

1 yıllık yenileme 712.99 TL ödedim. Yaklaşık 20 USD.

Domain kilidini Su anki firmadan açtırıyorsunuz sonra anlaştığınız diğer firmaya domaininizi taşıyorlar. Taşırken 1 yıllık domain bedeli alıyorlar. Diğer domaini yenilemeden alırsanız iyi oluyor.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,181
Üyeler
2,906
Son üye
Rebi

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back