Çok dindar değilim ama kişisel olarak yukarıyla aram iyidir.Senin olay sadaka boyutunu gecmis, ilahi koruma kuvveti mertebesinde misin nesin anlamadim. Az dikkat et yav
Kaynak?Türk Tabipleri Birliği (TTB) multimetre olarak Fluke öneriyormuş. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uni-t kullananları çarpılma durumunda sigorta kapsamı dışında tutuyormuş.
Hiç ikna olmadım
Bende senin kadar koruma olsa, ben de ikna olmamHiç ikna olmadım
Sağdaki TTB başkanı mı?
Sarı DT-830'dan bile çarpılmak zor, ki onda hiç güvenlik önlemi yok. Onunla UNI-T arasında bir sürü fiyat segmenti var. UNI-T ile de çarpılacaksak kafamıza saksı düşse yeridir.
Eğer profesyonel elektrikçiyseniz veya bir şirket için iş yapıyorsanız başka. Ben yılda birkaç kez yüksek voltaj ölçüyorum, elektrikçi ise belki 1000i geçiyordur. Bu durumda risk katlanıyor. Ayrıca Fluke'un dayanıklılığı (örn. komütatör kalitesi) yüksek olduğu için parasını kolayca çıkarıyor.
Bir şirket için iş (arge vs.) yapıyorsanız onunla ilgili eski bir laf var: "kimse IBM satın aldığı için işten atılmaz". Yani x markası alırsan ve o marka sorun çıkarırsa geçmiş olsun bütün sorumluluk sende. Ama Fluke alırsan kimse bir şey diyemez.
---
Bunlar dışında ben özellikle düşük voltaj ölçümler için x marka bir ölçüm aleti kullanmanın hiçbir dezavantajını görmüyorum. Hele mühendis veya bilimadamı gibi düşünebiliyorsanız, ölçü aletlerinin çalışma prensiplerine ve limitasyonlarına hakimseniz her şeyi kullanabilirsiniz. Mesela bende Aneng 870 var. 4.5 dijit ölçüyor ve komütatörü dandik de olsa doğruluğu muhteşem. Aynı çözünürlükte Fluke için 10 katından daha fazla para vermem lazım.
1000A alabilmek için limitsiz, sigortasız kaynak ve çok çok kalın teller lazım. Hayatımda öyle bir kaynağı ancak binanın girişindeki elektrik panosunu açarsam görürüm herhalde. Onu da normalde açmam, elektrikçi çağırırım. Hadi diyelim inadım tuttu açacağım, o zaman bakarım elimdeki alete. İçinde düzgün termistör ve MOV var mı, sigortası iyi mi? Bunlar tamamsa sorun olmamalı. Bu da dediğim gibi 40 yılın başı yapacağım iş.Cihazı yanlış bağlayıp 1000A üzerinden akıtınca görmek lazım neler oluyor
Sahada size hak verebilirim fluke kullanılır zaten otomasyon işinde sanayi işinde vs ölçtüğünüz makinelerin fiyatı fluke un yuzlerce binlerce katıdır o işden kazandıgınız para fluke u finanse etmeye yetiyordur ama kısıtlı bir bütçe ile notebook tamirinde gerçekten fluke için bütçe ayırmalı mı ?@hakan8470 Fluke için jiletle kendimi keserimci abiniz geldi açılın!
Bak aşağıda Murat Şen bile ne diyor dikkatli dinleyin
"Bilmemne marka multimetre ile garip bir ölçü sonucunu arkadaşlarımla paylaştığımda Fluke ile ölçtün mü...."
Boş beleş multimetrelerle uğraşakoysun diğerleri. Benim dilimde tüy bitti
Burada git Uni-T, Brymen, Aneng al diyenler milyonluk alet, Fluke baş köşelerinde olur. Her zaman diyorum milletin dediğine çok bakmayın...
Ölçü aleti bir kere alınır, çoğu kişi evde bunları kalibrasyon testine götürmeyeceğine göre, yıllar içinde kalibrasyonu daha az bozulan model nedir diye sorsalar Fluke der geçersin...
Bakın oturduğum yerden sallamıyorum, sahada bizzat o çok övdüğünüz 3 kuruşluk multimetreleri clamp metreleri skopları kullanmış bir abiniz olarak diyorum.
Ölçüm her şeydir, ölçümünden emin olmadığınız sırf 3859398 count sayıyor diye ölçü aleti alıyorsanız daha fazla masraf açacak başınıza...
20 senelik Fluke 117 kullanıcısıyım, hala da severek kullanıyorum pilini 5-6 ayda bir değiştiriyorum sonra devam...
5-6 senelik Fluke 87V baş köşemde durur.
Yeni Fluke 179 aldım, mis.
Fluke 365 senelerdir kullanırım, sorunsuz bana mısın demedi.
Fluke 325 aldım ikinci elden geliyor yolda...
Fluke multimetrede bence rakipsiz, ama skopbudur ne bileyim analizörüdür bunlar da tırt...
Multimetre: Fluke alacaksın, kafan rahat olacak.
Clamp metre: Fluke alacaksın, kafan rahat olacak.
Güç Analizörü: Hioki ya da Yokogawa alacaksın arkana bakmayacaksın.
Skop: İstediğinizi alın ama Rigol ve Siglent'ten de aşağı düşmeyin. Owon mowon. Skop çok kritik bir bileşen.
Elektronik yük: BK Precision benim favorim ama güzelleri var.
Bundan aşağısı paranızı çöpe atmak olur. Benim düşüncem bu...
Neyse nasılsa ben yine başçavuşun eşeği modunda olduğum için burada sorun yok takılın siz