Duvar alet edevat askı paneli

portbag duvar panelini alırsam gerek kalmaz, avadanlıklar zaten takılı siyah yüzeye gördüğüm kadarı ile.
Burada bulunsun fikir olarak. Portbag yerine sunta tercih edecekler icin bir yontem olur en azindan. Portbagdeki hersey rahatlikla sokulup takilabiliyor, rayli arkasi. Paneller duvara vidali sadece.

Son bir soru sorayım o zaman, duvardan öne doğru en uç çıkıntının ölçüsü nedir ( alt soldaki avadanlık en çok çıkıntı yapanı galiba ), masama doğru ne kadar geliyor duvardan onu merak ediyorum.

Son düzenleme:
Benim geniş çalışma alanım burası şimdilik :p aslında evin çatı katına bir oda yapabilsem herşey değişecek ama maalesef o treni kaçırdım.

Bu plastik masanın yüzeyindeki kanalları da absorbe edecek kalın bir kaplama yapmaya gerek var mı?
Masamın ölçüsü 73 x 58 cm. Portbag i bu masanın üstüne monte etmeyi düşünüyordum.

Masanın arkasındaki duvara bir kaç raf mı monte etsem yoksa port bag mi taksam?

Merdivenin olduğu duvar 70 cm civarı, oraya da bir kaç raf monte edebilirim aslında.

İleride bir osiloskop bir sinyal jeneratörü, birkaç ilave güç kaynağı, bir kaç ıvır zıvır da alma ihtimaline göre sizce nasıl değerlendirmeli bu geniş :p çalışma alanını :)

WhatsApp Image 2023-12-21 at 12.20.21.jpeg

Soldaki dolaba da raflar monte et. Karşı duvarı da kullan. Hatta merdiveni al oradan, oraya da raflar yap. Hiç kimsa fazla raftan ölmemiştir :)

Soldaki dolaba da raflar monte et. Karşı duvarı da kullan. Hatta merdiveni al oradan, oraya da raflar yap. Hiç kimsa fazla raftan ölmemiştir :)
Arka taraf duvarına şu nasıl gider sizce ? Evin odası için fazla mı kaba olur? Yoksa raf mı takayım?

Hanımın da fikrini aldım, toz toprak olur filan dedi :)

Bence öyle hazır yapılandırılmış çekmeceler çok kullanışlı olmuyor. Multimetre koyacak olsan o kutuya girmez. Çatal anahtar tutucu var, sende çatal anahtar yoktur. Onun yerine düz 20 cm derinlikte raf olsa çok daha iyi olur. Sağlam birşey yap ki güç kaynağını vs koyabilesin. Masanın üzerinde hiçbir şey olmasın, herşey raflarda olsun. Böylece üzerinde çalışacağın devre masayı işgal etsin.

Evet masa alanım zaten dar, en mantıklısı raflara koymak dediğin gibi. Hazır portbag güzel görünüyor ama ne kadar kullanışlı tartışılır tabi benim duruma göre.

Eski dolaptan kalma sunta raflar vardı, testere ile onları 70cm kesip her bir sunta için 2 tane raf ayağı yeterli gelir mi?

Ev yeni tip binalardan, tuğlalar filan yeni tip gazbeton mu ne diyorlar. Sağlam olması için 10luk plastik dübel mi kullanayım yoksa plastik dübelden daha sağlam ne kullanayım. bir rafa 2 Korad, osiloskop ıvır zıvır filan koymak için nasıl bir dubel kullanmalı ki taş gibi sağlam olsun.

Alan dar oldu mu, maksimum kullanım esnekliği şart. O yüzden delikli suntayı önermiştim ben. Delikli sunta monte edince duvara, o deliklere giren bir aparatı yapman yeterli olur. Oraya giren raf da yaparsın, kutu da yaparsın, tekli askı da yaparsın.

Ben raflarda 30 mm lik suntalam kullanıyorum, çünkü 2 m ye yakın açıklık var. eğer 18 mm suntalam varsa açıklığa 60 cm gibi bir sınır getirmek lazım. Yoksa çok esner, eninden sonunda da kırılır. 8 mm dübel yeter bence onlara.

Alan dar oldu mu, maksimum kullanım esnekliği şart. O yüzden delikli suntayı önermiştim ben. Delikli sunta monte edince duvara, o deliklere giren bir aparatı yapman yeterli olur. Oraya giren raf da yaparsın, kutu da yaparsın, tekli askı da yaparsın.

Ben raflarda 30 mm lik suntalam kullanıyorum, çünkü 2 m ye yakın açıklık var. eğer 18 mm suntalam varsa açıklığa 60 cm gibi bir sınır getirmek lazım. Yoksa çok esner, eninden sonunda da kırılır. 8 mm dübel yeter bence onlara.
Delikli sunta satan yok galiba göremedim internette, en kötü ihtimal arkalara sağa sola galiba raf sistemi yapacağım.

Bir raf ölçüsü 70 cm x 20-25 cm derinlikte sunta olur gibi.
Her raf için 2 adet ayak, her ayak içinde 2 tane 10luk dubel toplamda her raf için 4 tane 10luk dubel işimi görür galiba.

Tek bir rafa 2 adet korad, bir siglent osiloskop, bir sinyal jeneratörü, avometre, LCR metre vs filan koysam 4 tane 10 luk plastik dubel rahat taşır mı diyorsun ?

Tek bir rafa 2 adet korad, bir siglent osiloskop, bir sinyal jeneratörü, avometre, LCR metre vs filan koysam rahat taşır diyorsun.

Korad'ları raf ayaklarının üzerine koyarsan taşır. Yoksa 70 cm rafın tam ortasına iki tane korad'ı koyarsan baya sarkar.

Korad'ları raf ayaklarının üzerine koyarsan taşır. Yoksa 70 cm rafın tam ortasına iki tane korad'ı koyarsan baya sarkar.
Suntadan dolayı mı sarkar ? Raf ayaklarını 3 lesek nasıl olur? ortadaki raf ayağını iyi ayarlamak lazım sanırım denge olsun diye :D

Suntadan dolayı mı sarkar ? Raf ayaklarını 3 lesek nasıl olur? ortadaki raf ayağını iyi ayarlamak lazım sanırım denge olsun diye :D

Evet. Benim 30 mm suntalar da sarkıyor ve ara destekleri koyuyorum.

Sunta yerine mdf var çok daha sağlam ama astarı yüzünden pahalıya gelir, alternatifleri ne acaba.

Bende su raflardan da var. Her goze ust uste iki tane avadanlik sigiyor. Masa vb olan duvar icin iyi bu. Diger duvara da 5 katli kitaplik almistim. Su an secenek olarak hangisini tercih edersin derseniz 5 katli kitaplik en iyisi. Masayi cekme ihtimali varsa kitaplik koyardim tum duvarlara.

Çatıdaki eski dolaptan kalma 20-30 cm derinlikteki suntaları el testeresi ile kesip sağ ve orta duvara ikişer kat raf yapmayı deneyeceğim.

Lamba efsane olmuş ama insan bu lambayı görünce ağaç bir masa bekliyor :)

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,977
Üyeler
2,834
Son üye
Tulpar

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back