Duvar alet edevat askı paneli

@taydin attığı model ucu en kolay değişen modeldir herhalde. Benim attığım da kolay değişir ucu ama JBC kopyası kadar pratik değil. Lehimleme performansları yakındır.
dandik havyada uç kısmını ters çevırıp yolladım angaraya, kargocuları malulen emekli etmemek için :D

youtube plakamı daha göstermedim size :katil1:

@taydin attığı model ucu en kolay değişen modeldir herhalde. Benim attığım da kolay değişir ucu ama JBC kopyası kadar pratik değil. Lehimleme performansları yakındır.

Aslında multimetre için hazırladığımız listeyi havya için de hazırlayalım. Yani bütçe vehametine göre sıralanmış bir liste ... Kim başlatacak? :)

Ben sadece iki adet led lamba ve şarjlı pilleri lehimlemeye calıştım :) sizin attığınızın muadili sonra zirvede bıraktım mesleği :D
@Omega nın elinde eminim çok iş yapıyordur
Yoo bilakis biri Weller diğeri Proskit olan benzer 2-3 havya ile beraber dolabın köşesinde bekliyor.Toplam 6 havya olunca ona sıra gelmiyor :)

• Sevgi
Reactions: nt
Suntaları İzeltaş demir testeresi ile kestim ama uçları tırtıklı oldu.
10797304610866.jpg

Bunu öngörüyordum aslında, çok içime sinmedi. Dekupaj olsaydı daha başka olurdu. Bir dekupaj alasım var, aslında her eve lazım, ama kestim artık, ileride bakarım artık diğerleri gibi.

Suntaları sprey boya ile boyamayı düşünüyorum.

27798 eklentisine bak
bence bunları eger buyukse marangoza kestirin sizin yaptıgınız yamuk olur boşuna zaman kaybı adam bııızzzzttt yapcak hazır
kesim aletlerinin butcesi ile yeni borç yaratırız :D

:D

Kenarlarını marangozda düzelttirmeyi düşünüyorum. Daire testere de listemin alıncaklar kısmına eklendi.
Kestirdikten sonra tahtaların yüzeyinide sildirin .
Ayrıca önceki resimde eklediğiniz masa olarak kullanacağınız plastik alanın üzerine aynı en boyda ahşap plakada kestirin.Plastik masa elektronik işi için çok uygun değildir.Ayrıca gördüğüm kadarıyla sizin masanızın üzerinde plastik oyuklar (kanallar ) Çalışırken oraya direnç diyot girer birde onları oradan çıkarmak için uğraşırsınız.Havya yakar vs

Kestirdikten sonra tahtaların yüzeyinide sildirin .
Ayrıca önceki resimde eklediğiniz masa olarak kullanacağınız plastik alanın üzerine aynı en boyda ahşap plakada kestirin.Plastik masa elektronik işi için çok uygun değildir.Ayrıca gördüğüm kadarıyla sizin masanızın üzerinde plastik oyuklar (kanallar ) Çalışırken oraya direnç diyot girer birde onları oradan çıkarmak için uğraşırsınız.Havya yakar vs
İdarelik o masayı kullanmak zorundayım. Ayrı bir çalışma odamın olduğu başka bir eve geçmeyi düşünüyoruz ama ne zaman belli değil, o zaman herşeyi ayrıntılı düşünüp ona göre plan proje hazırlayacağım, o zamana kadar eldeki imkanları değerlendiriyorum.

Öneriler için teşekkürler.

İdarelik o masayı kullanmak zorundayım. Ayrı bir çalışma odamın olduğu başka bir eve geçmeyi düşünüyoruz ama ne zaman belli değil, o zaman herşeyi ayrıntılı düşünüp ona göre plan proje hazırlayacağım, o zamana kadar eldeki imkanları değerlendiriyorum.

Öneriler için teşekkürler.
Eger ev mustakil degilde apartman olacaksa zemini 26 mm tatami minderi ile kaplamanizi tavsiye ederim. Calisma ortaminda mutlaka ses olusuyor. Bunu yalitmak icin en ucuz yontem bu gordugum kadariyla. Gerci mustakil ve cift katli ise ve siz ikinci katta calisacaksaniz apartmandan daha onemli hale geliyor ses yalitim huzurlu bir ev icin. ;)

Eger ev mustakil degilde apartman olacaksa zemini 26 mm tatami minderi ile kaplamanizi tavsiye ederim. Calisma ortaminda mutlaka ses olusuyor. Bunu yalitmak icin en ucuz yontem bu gordugum kadariyla. Gerci mustakil ve cift katli ise ve siz ikinci katta calisacaksaniz apartmandan daha onemli hale geliyor ses yalitim huzurlu bir ev icin. ;)

Şu an apartman ama sıfırdan kafamıza göre müstakil ev yaptırmayı düşünüyoruz nasip bakalım.

whatsapp-image-2023-12-21-at-12-20-21-jpeg.27782

Raf sistemi için masamın karşı duvarına masa zemininden 40-50 cm yukarı doğru boşluk bırakıp 25cm x 70cm 2 adet sunta raf yapmak için aşağıdakileri aldım tercihim nasıl sizce?

Daha iyi öneri varsa iptal edebilirim siparişi.

2 adet taşıyışı ray 45cm lik.

4 adet taşıyıcı kol 22cm lik.

Tek raf için soruyorum, 2 Adet Taşıyıcı ray ve 2 adet taşıyıcı kol, 2 adet korad ,osiloskop, sinyal jeneratörü, multimetre vs vs taşımak için yeterli gelir mi?

Son düzenleme:
Ben evde de, ofiste de raf işlerini Bauhaus'dan hallettim. İstediğiniz ebatta Sunta/MDF kestirebiliyorsunuz. Hafif olması açısından Sunta tavsiye ederim. Makina ile yan yüzeyleri de kaplıyorlar.

Aşağıdaki L demirlerinden de 2 ya da 3 tane alıyorum (bu ayakların farklı boyları var. sağlamlığı da fena değil) :

İstediğim boyda rafım oluyor.

1703607462019.png

Dışarıdayım. Şimdilik bu fotoğrafı paylaşayım. Daha sonra diğer rafları da yollarım.

Sizin raf tutucular da kısa kalmış 10cm kadar, ön tarafa dengesiz çok fazla yük bindirneyin yoksa raf öne doğru kalkabilir eğer vidalarda sıkıntı olursa.

Benimde kısa kaldı 30cm lik raflara göre, 32cm lik sipariş verdim, sipariş gelsin rafları biraz öne doğru çekip uçların çıkmasını engelleyeceğim.

Sizinkiyle aynı raf tutuculardan da aldım, balkona ayakkabılık için raf yaptım.

Son düzenleme:
@ozkarah hocam o iki tane güç kaynağının modeli nedir ? Onları Türkiyede bulabilirmiyiz? Kutuları 3D yazıcınızdamı bastınız?

Last edited by a moderator:
Ben evde de, ofiste de raf işlerini Bauhaus'dan hallettim. İstediğiniz ebatta Sunta/MDF kestirebiliyorsunuz. Hafif olması açısından Sunta tavsiye ederim. Makina ile yan yüzeyleri de kaplıyorlar.

Aşağıdaki L demirlerinden de 2 ya da 3 tane alıyorum (bu ayakların farklı boyları var. sağlamlığı da fena değil) :

İstediğim boyda rafım oluyor.

27923 eklentisine bak

Dışarıdayım. Şimdilik bu fotoğrafı paylaşayım. Daha sonra diğer rafları da yollarım.
Soyle derli toplu masayi gorunce aklima icerideki bit pazari tezgahini andiran masam geldi. :katil1: :katil1: :katil1:

WhatsApp Image 2023-12-31 at 19.56.14 (1).jpeg

WhatsApp Image 2023-12-31 at 19.56.14.jpeg

Masanın güncel hali. Eldeki sunta ile böyle oldu.
Raf tutucular kısa kaldı yeni sipariş verdiğim 32cm likler ile değiştireceğim, böylece suntanın en ucuna kadar gelecek.

Raf raylarını sabitlemek için duvara 9 adet 10luk matkap deliği deldim ve 10luk sarı dubellerden taktım.

6 adet 32lik raf tutucu gelince 2 adet rafa her birine 3 er adet olmak üzere raf tutucu takacağım, böylece ortadan sarkma vs gibi durumlara karşı da daha dayanıklı olacak.

Elde kalan 5 adet 22cm lik raf tutucu için 70x25cm lik sunta kestirip raf aralarını değerlendirebilirim.
İki rafın arası güncel haliyle biraz açık kaldı, üst rafı korad ın hemen üstüne gelecek şekilde ayarlamayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Suntanın kesik yerlerinin sağlam kalması
için; boya fırçası ile sulandırılmış ağaç tutkalı
sürünüz. Hatta bir kaç kat. İyice çeksin.
İleride dökülme yapmaz...

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,977
Üyeler
2,834
Son üye
Tulpar

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back