Dirençleri kullanmyacak isen. Köprü diyot ile 10000uf kondansator ile redresör yapabilirsin.Timur abi kutusu işe yarar kablo bağlayıp bir işimi görsün diye konu açtım ama en iyisi gene 60w eski tip ampulle yapak sanırım abi
Timur abi kutusu işe yarar kablo bağlayıp bir işimi görsün diye konu açtım ama en iyisi gene 60w eski tip ampulle yapak sanırım abi
Kutu ile değil abi direk duya bagladığım 60w ampulle duydan çıkardığım kabloyla olmazmı adaptör ve güç kaynaklarındaki kondansatörleri boşaltmaAmpulu direnci de düşük. Ark yapar her seferinde ve aşındırır.
Haksının Timur abi peki en güvenli ve bu konfansatörleri nasıl boşaltmalıyım ne gibi bir düzenek yapmalıyım güvenli ve sağlıklı olması içinDuya bağlayıp kablo çıkarırsan, bu sefer kabloları değdirince ark yapar. Riskli iş bunlar. Diyelim 325 V ile şarjlı olan bir SMPS blok kapasitesini deşarj ediyorsun. Masada bir kenarda da açıkta tiner varsa ve ark oraya sıçrarsa ...
Bu daha maliyetsizmiş abi tamamdır bu direnç kaç ohm abi bunun uclarına propta bağlayım daha güvenli hala getirebilirim abiBenim high tech deşarj aparatı şu: Kabloları öyle bir ayarlıyorum ki, iki kondansatör bacağı arasına girince eninde sonunda temas edip deşarj ediyor. Her zaman yüksek voltaj deşarj ediyorsan yüksek değerli direnç kullan, yoksa gene ark oluşur.
47884 eklentisine bak
Tamamdır Timur abi çok teşekkürler güzel bilgiler için, bu taş dirençten alayım prop bağlar güvenli bir şekilde kullanırım. Direnç 5w 10w almalıyımBu 1 kΩ. Kabaca 1 saniyede 470 µF kondansatörün voltajını sıfıra yaklaştırır. 325 VDC den 325 mA akım çekerek başlar ve akım hızla azalır. Direnci arttırırsan süre uzar, akım azalır, daha az ark olur. Direnci azaltırsan, süre kısalır, akım artar ve daha fazla ark olur.