Ekran video kaydedici olarak ne önerirsiniz?

kudretuzuner

Aktif Üye
Katılım
16 Ocak 2022
Mesajlar
216
Merhaba,
Bazen PC ekranımın videosunu almak istiyorum. Daha önceden bir free program kullanıyordum işimi görüyordu. Aynı programın bir üst versiyonuna çok az bir ödeme yaparak alayım dedim, meğer o da zaman sınırlıymış ki ne yenisi ne de free olanını kullanamıyorum. Klavyemi kitliyor. Ben de tamamen sildim attım.
İşimi görecek ses kaydı ve alt yazı da ekleyebileceğim bir program önerebilir misiniz? Free olursa iyi olur ama gerçekten kaliteli ise belli makul bir ödeme de yapabilirim. Teşekkürler.
 
Paralı çözümler arasında Windows için Camtasia çok methedilir. Ama açık kaynak olan OBS nin çok yaygın bir kullanımı var. Eğer OBS iş görürse, başka bir çözüme bakmaya gerek kalmaz.
 
Windows 10 üstü bir işletim sistemi varsa Windows tuşu + G yaparak ekran kaydı alabilirsiniz
 
Eğer ekranı kaydederken yanında da konuşan kafa olmasını istiyorsan, bu tip programlar yetersiz kalıyor ve birden fazla girişe sahip "frame grabber" denen kartlar gerekiyor. Mesela Magewell Pro Capture kartı, 1080p çözünürlüğünde 4 tane girişi var ve bunları istediği gibi konumlandırıp bir çıkış üretiyor ve kaydediyor.
 
Bazen kullanıyorum ekran kaydedici, Benim işimi OBS görüyor.
 
Bandicam var alternatif olarak. Camtasia'ya göre daha ucuz movavi'ye göre biraz pahalı. yaklaşık 50 dolar. İyi birşeye benziyor. Bir inceleyin isterseniz. Ben çok zaman önce cracklisini kullanmıştım. Dizi sitelerinden dizilerin full bölümlerini kaydetmek için. Bayağı işe yaramıştı.

 
Ben FastStone Editor kullanıyorum. Bir defa kuruyorsun ve bilgisayarın doğal bir parçasıymış gibi pratik çalışıyor. Her çeşit ekran görüntüsü almasının yanı sıra video kaydı da yapıyor. Tek kötü özelliği sadece Windows ile çalışıyor.


Aslında bende Mac ve Linux altına çalışacak, basitçe ekran görüntüsü alıp ufak müdahaleler yapacabilecek alternatif bir program arıyorum. OBS sadece video kayıt yapıyor gibi duruyor.
 
Ubuntuda varsayılan olarak gelen ekran görüntüsü ve kaydı yapan program var. PrintScreen tuşu ile çalışıyor.
 
OBS den memnunum çok basit kullanımı var. Windows+G de kolaydı ama ayar imkanı daha düşük ve nedense belki ben ayar yapamamış olabilirim çok büyük GB larda kayıt yapıyordu.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,878
Mesajlar
100,190
Üyeler
2,488
Son üye
ilter

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top