Bu öneri bana bir yerden tanıdık geliyor.Bir tamircinin, teknik servisin veya elektronik kartların tamir onarımının yapılması gereken iş yerlerini tespit et. Ne kadar ücret vereceklerini, ne kadar tatil olduğunu, sendika var mı yok mu, sosyal haklar ikramiyeler falan sormadan hemen işe başla. 6ay boyunca da hızlı bir şekilde ilerle, çalıştığın yere iyi para kazandır. 6 ay sonra da işverenle masaya otur ve ücretinde uygun bir iyileştirme talep et.
Hangi şehirdesin? Yaş kaç?Çok iyi bir metod ben de böyle düşünüyorum ama nasıl tespit edebilirim bilmiyorum.
İşkura kaydını yaparken meslek grubunda "teknik servis" seçersen ve statüsünü de işsiz, yada iş arayan (artık sistemde nasıl tanımlıysa) olarak ayarlarsan, o tarz ilanlar olduğunda cep telefonuna mesaj gönderiyorlar. Bu ayarları işkurun web sitesinden de yapabiliyorsun.
Bunun dışında kariyer.net var ama ben yıllardır oradan hiç iş bulamadım. Sanırım oradaki firmalar hep üst seviye ve aradıkları elemanlarda hep üst seviye.
Elemanonline var. Ben şuanki işimi işinolsun üzerinden buldum. Tek yapman gereken iş bulana kadar teknik servis kategorisindeki ilanları her gün incelemek.
İllaki sana göre bir iş çıkacaktır.
Ama eğer bilgi sıfır ise işin zor. En kötü firmalar bile hiç bilmeyen birini almak istemiyor. Bence hiç vakit kaybetme. Youtube içerik dolu. Elektronikte pasif elemanları öğrenmeye başla. İlerledikçe her şey kafanda oturur. Yavaş yavaş evde deneyler yaparsın. Ufak çaplı bir atölye oluşturursun. Bende böyle böyle başladım öğrenmeye. Şimdi evdeki atölyem iş yerimdekinden bile daha iyi seviyede. Bazen eve geliyorum iş yapmaya