Ben aldım hata ettim gibi, ayar konusunda çok sorun yaşıyorum.
Bende de var o dert.
Bu durum oldukca normal zaten, hatta ayni flamentten baska seri versiyon aldiginizda da ayar yapmak zorundasiniz. benim tavsiyem bir seriden bolca bir seferde almak olacaktir.
1Kg filamenti 6 ay kullanıyorum. Toplu almak ba göre değil. Gerçi vakumlu poşetin içinde bir şey olmaz. O bakımdan mantıklı ama maaliyet te sorun. Allahın 1Kg pilastiğine 400TL veriyoruz.
Boyamayı bilmiyorum ama pcb kazıma işinde pek başarılı değilmiş. Aşağıda 40W'lık lazer kazıma ile deniyor ama pek umduğu gibi olmuyor.
Videoyu izlemedim ama 40 watt kazımıyor sözüne inanmam. Orada başka bir sorun vardır. Ya beslemesi yeterli değildir, ya gerçekten lazer 40w değildir. Mutlaka bir şey vardır. Orjinal Ender 3 S1'in 1.6w lazeri yumuşak bir tahtayı 2mm derinlikte kesebiliyor. Düşün bir de 5W aldığını. bunları görünce 40w'in iş yapamadığına inanmak zor.
Erbilin Ender 3 S1 tanıtım videosunu izledikten sonra almaya karar verdim ben.
Söylediğine göre Creality ender 3 de kullanıcılardan geri dönüş alıp ona göre ender 3 s1'i tasarlamış. Yani bir nevi eksiklerini ve sorunlarını gidermiş.
Ender 3 S1 e bakınca Erbile hak veriyorsun. direct drive, bltouch, çift z vs. Hatta kullanıcılar tarafından tasarlanıp basılan çekmeceyi bile önemseyip S1 de uygulamışlar.
Hal böyle olunca dışarıdan bakan diyor ki "Ben ender 3 de yaşadığım sorunları ender 3 S1 de yaşamayacağım"
Ama kazın ayağı öyle olmadı işte. Biz zannettik ki baskıyı başlatacağız bir daha hiç dokunmamıza gerek kalmayacak. Lansman o şekildeydi çünkü.
Ben alalı 6 ay filan olmuştur belki ama halen yoğunlukla eski ender 3 pro yu kullanıyorum. Çünkü her şeyini ezberledim.
Dün S1 ile bir lehim teli standı basayım dedim. Bir baktım yarısında baskıyı bırakmış kafa havaya çizim yapıyor. Boş boş kodu uyguluyor anlayacağınız.
Eğer gerekli ilgi ve çaba gösterilirse Ender 3 Prodan daha iyi olacaktır kesinlikle. Ama işte biz ender 3 deki gibi uğraşmayalım diye aldık.